Έρχεται «κυριαρχία» των ηλεκτρικών

Διαβάστηκε από 6564 αναγνώστες -

Η πλειοψηφία των στελεχών αυτοκινητοβιομηχανιών που συμμετείχαν σε έρευνα της KPMG, θεωρεί ότι από το 2025 και μετά, θα κυριαρχήσουν στην αγορά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 
Η «στροφή» των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση, έχει αρχίσει να γίνεται διαρκώς και πιο ξεκάθαρη τα τελευταία χρόνια, με την πλειοψηφία των κορυφαίων brand να επενδύει μεγάλα κεφάλαια στη σχετική τεχνολογία και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με έρευνα της KPMG, που έφερε στο «φως» η ιστοσελίδα bussinesgreen.com, μάλιστα, η πλειοψηφία των στελεχών στις αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να διαβλέπει από τη μία μεριά, το τέλος του diesel και από την άλλη, την απόλυτη εδραίωση στην αγορά, των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις των στελεχών που έλαβαν μέρος στην έρευνα, προκύπτουν τα εξής:
  • το 90% των στελεχών αναμένει τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (ΕVs) να «κυριαρχούν» στα μερίδια αγοράς, από το 2025 και μετά,
  • το  62% πιστεύει ότι η τεχνολογία diesel είναι απαρχαιωμένη,
  • το 74 θεωρεί ότι η πλειοψηφία των σημερινών ιδιοκτητών αυτοκινήτου, δεν θα ήθελε να αγοράζει αυτοκίνητο μελλοντικά
Το bussinesgreen.com δε, σχολιάζει σχετικά, ότι οι απόψεις αυτές των στελεχών δεν απέχουν πολύ από την… προφητεία, αφού συνήθως, όταν οι φορείς είναι πεπεισμένοι ότι η αλλαγή έρχεται, οι πόροι μετατοπίζονται, οι προτεραιότητες αλλάζουν και οι μελλοντικές επενδύσεις αρχίζουν να ευνοούν το νέο πρότυπο.
Το γεγονός επιβεβαιώνεται μάλιστα κι από ένα ακόμη εύρημα της έρευνας, το οποίο και δείχνει ότι
  • το 93% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει ήδη καταστρώσει σχέδια για επενδύσεις στην τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων, κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι ο περιορισμένος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους σήμερα, αποτελεί μία εικόνα που θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν και μένει μόνο να δούμε την ταχύτητα με την οποία θα συμβεί κάτι τέτοιο.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ