Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, έχουν παρουσιαστεί και μικρότερες κυψέλες αυτού του είδους καθώς και υβριδικοί συνδυασμοί αυτών που φτάνουν σε απόδοση πάνω από 20%.

Ο περοβσκίτης σπάει το ρεκόρ

Διαβάστηκε από 2615 αναγνώστες -

O πολλά υποσχόμενος περοβσκίτης έσπασε και πάλι το ρεκόρ απόδοσης, αφού είναι το υλικό που καταφέρνει να νικά σε επιδόσεις όλα τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα στα ηλιακά πάνελ.

 
      Οι ηλιακές κυψέλες από περοβσκίτη δίνουν νέα ώθηση στο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού σύμφωνα με τους Αυστραλούς ερευνητές του Πανεπιστημίου New South Wales, είναι ένα πολύ οικονομικό υλικό, εύκολο να παραχθεί αλλά και πολύ εύκαμπτο, πράγμα που σημαίνει ότι η τοποθέτησή του θα είναι αρκετά εύκολη σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Η ομάδα των ερευνητών ισχυρίζεται ότι έχει πετύχει  μία απόδοση 12.1% φτιάχνοντας τον μεγαλύτερο πιστοποιημένο περοβσκίτη.Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου, έχουν παρουσιαστεί και μικρότερες κυψέλες αυτού του είδους καθώς και υβριδικοί συνδυασμοί αυτών που φτάνουν σε απόδοση πάνω από 20%. Η Anita Ho-Baillie, ερευνήτρια στο Αυστραλιανό ερευνητικό κέντρο προηγμένων φωτοβολταϊκών του πανεπιστημίου του UNSW πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει μια απόδοση της τάξης του 24% τον επόμενο χρόνο. Το μέλλον του περοβσκίτη προβλέπεται εντυπωσιακό, αφού το υλικό αυτό έχει ισχυρές επιδόσεις, απορροφώντας  περισσότερο φως από κάθε άλλο μέσον. Ένα ακόμη εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η εμφάνιση που έχει  ο περοβσκίτης. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Anita Ho-Baillie η ποικιλία των χημικών ενώσεων επιτρέπει  στις κυψέλες να είναι διαφανείς ή πολύχρωμες. Αυτό σημαίνει ότι θα τοποθετούνται σε κτίρια χωρίς καν να φαίνονται ή θα μπορούμε να τις βάφουμε στο χρώμα που θέλουμε. 

ΠΗΓΗ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ