Παρόλα αυτά, η πτώση της μέσης τιμής πώλησης (ASP), που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, θα συνεχιστεί και το 2013. Η πτώση των ASP είχε σημαντική επίπτωση στα έσοδα της βιομηχανίας. Σύμφωνα με την IHS, τα έσοδα, που υπολογίζονται ως η τιμή του συστήματος πολλαπλασιαζόμενη με τα συνολικά εγκατεστημένα γιγαβάτ, αναμένεται ότι θα μειωθεί σε περίπου US $75 δισ. το 2013, από US $77 δισ. το 2012. Τα έσοδα της βιομηχανίας φαίνεται να κορυφώθηκαν το 2011 στα US $ 94 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, η IHS δήλωσε ότι τα έσοδα της βιομηχανίας θα αυξηθούν σε διψήφιο αριθμό το 2014 - 2016, φτάνοντας μέχρι και US $115 δισεκατομμύρια το 2016.
Ο Ash Sharma, διευθυντής ηλιακών ερευνών για την IHS, δήλωσε: «Η αντιφατική τάση του αυξανόμενου όγκου φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συνοδευόμενων από την άλλη πλευρά με πτώση των εσόδων, θα προκαλέσει τη συνεχή μείωση του κόστους των δομών τους. Ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις αυξάνονται κάθε χρόνο ανελλιπώς, από τότε που ξεκινήσαμε την ανάλυση της βιομηχανίας στο 2006, και θα συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι το 2017, η εικόνα είναι πολύ πιο απογοητευτική όταν κοιτάξει κανείς τα έσοδα της βιομηχανίας, ιδίως όσο οι τιμές φωτοβολταϊκών συστατικών συνεχίσουν να πέφτουν. Και η αύξηση των εγκαταστάσεων, αν και θετική, ήδη επιβραδύνεται, επηρεάζοντας περαιτέρω τη συνολική γραμμή της βιομηχανίας».
Η IHS σημειώνει ότι συνέβηκε μια σημαντική περιφερειακή μετατόπιση της ζήτησης φωτοβολταϊκών και ότι η βιομηχανία έχει γίνει, πλέον, πραγματικά παγκόσμια. Η Ευρώπη, λέγεται ότι αντιπροσώπευσε περισσότερο από το 80% της ηλιακής ζήτησης το 2010, μειώθηκε σε 53% το 2012, και προβλέπεται να πέφτει περαιτέρω και φέτος, στο 39% της παγκόσμιας αγοράς. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η Ασία, και ιδιαίτερα η Κίνα, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αντικαταστήσει την Ευρώπη ως η μεγαλύτερη πηγή ηλιακών εγκαταστάσεων στον κόσμο κατά τα επόμενα χρόνια.
«Ιστορικά, οι ηλιακές εταιρείες θα μπορούσαν να βασίζονται στη Γερμανία και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο Sharma. «Αλλά αυτές οι ίδιες εταιρείες πρέπει τώρα να επιταχύνουν γρήγορα την είσοδό τους σε αναδυόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο».
Η IHS αναμένει τη Γερμανία να πέσει στην τρίτη θέση το 2013, πίσω από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ιαπωνία και η Ιταλία ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη, αντίστοιχα.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr