Και η Ινδία σε anti-dumping έρευνα για Κινεζικά και Αμερικανικά προϊόντα
Το Υπουργείο Εμπορίου της Ινδίας ξεκίνησε anti-dumping έρευνες εναντίον της Κίνας, της Μαλαισίας, της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από ένσταση του Οργανισμού Ηλιακών Κατασκευαστών (SMA).
Μετά την Αμερικανική έρευνα εναντίον της Κίνας, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα τον τρέχον μήνα, και η Ινδία ξεκινά αντίστοιχες έρευνες για τα εισαγόμενα ηλιακά προϊόντα από τις προαναφερθείσες χώρες. Η περίοδος προς έρευνα είναι μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2011 και 30 Ιουνίου 2012.
Την ένσταση κατέβαλε η SMA (Solar ManufacturersΆ Association) για λογαριασμό των κατασκευαστικών Indosolar, Jupiter Solar Power, Websol Energy, καθώς και άλλων μελών.
Η κοινοποίηση από τη Γενική Διεύθυνση για Antidumping & Συνεταιρικών Καθηκόντων, Udyog Bhavan, λέει ότι αν και υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την έναρξη έρευνας, η υπηρεσία είχε καταβάλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει γνώμες από άλλες Ινδικές εταιρείες, αλλά «καμία από αυτές δεν παρείχε τις απαιτούμενες πληροφορίες στην προκαθορισμένη μορφή». Ο Σύλλογος ζητά, επίσης, την επιβολή δασμών εκ των υστέρων.
Παρόμοιες ενστάσεις έγιναν και από μια μη-κυβερνητική οργάνωση, το Κέντρο για την Επιστήμη και το Περιβάλλον, τον Σεπτέμβριο, κατηγορώντας τους Αμερικανούς κατασκευαστές ότι επωφελούνται από ένα «παραθυράκι» του Jawaharlal Nehru National Solar Mission (JNNSM). Η πρωτοβουλία επιβάλει εγχώρια απαίτηση περιεχομένου, ωστόσο, μόνο για κρυσταλλικά φωτοβολταϊκά συστήματα και όχι για λεπτού υμένα, τα οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου, είναι η κύρια πηγή πάνελ στην Ινδία.
Στο Batch II του National Solar Mission, όπου τα έργα ισχύος 340MW απονεμήθηκαν σε κατασκευαστές μέσω διαδικασίας υποβολής προσφορών, το 76% των μονάδων ήταν thin film.