Μιλώντας σε ένα Φόρουμ Ανανεώσιμης Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στο Grosvenor House Hotel του Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα, ο Al Tayer, δήλωσε: «Έχουμε εντοπίσει ότι οι κατανεμημένες πηγές ηλιακής ενέργειας σε οροφές μπορεί να συμβάλουν ουσιαστικά στις ενεργειακές ανάγκες του Ντουμπάι, της τάξης του 20%, ή περίπου 2.500 MW, μέχρι το 2030».
Ο Al Tayer συζήτησε επίσης τα σχέδια για το 1.000 MW Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum Φωτοβολταϊκό Πάρκο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2030. Η πρώτη φάση, που περιλαμβάνει ένα 13MW εργοστάσιο φωτοβολταϊκής ενέργειας, θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Είπε ότι η εφαρμογή του 20-ετούς σχεδίου στρατηγικής του Ντουμπάι, που ξεκίνησε το περασμένο έτος, «οδηγείται από το όραμά μας να γίνει το Ντουμπάι ένα πρότυπο για τον κόσμο στην ενεργειακή ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα».
«Μέχρι το 2030, η μέση ανάπτυξη της ενέργειας του Ντουμπάι αναμένεται να είναι της τάξης του 4-5% ετησίως και ο στόχος μας στο πλαίσιο της στρατηγικής του Dubai Integrated Energy 2030, είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 30% με την εφαρμογή της ενισχυμένων πρωτοβουλιών ενεργειακής απόδοσης και, με τον ίδιο τρόπο, να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».
Επί του παρόντος, το 99% της ηλεκτρικής ενέργειας και του αφαλατωμένου νερού του Ντουμπάι τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο, ενώ γύρω στο 1% παρέχεται από καύση πετρελαίου. Μέχρι το 2030, το εμιράτο θέλει να παράγει τουλάχιστον το 5% της ενέργειάς του από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το 12% από καθαρό άνθρακα και ακόμη 12% από πυρηνική ενέργεια.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr