Η πρώτη αυτοψία του αγροτεμαχίου όπου πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση, έγινε στις αρχές Μαρτίου και μετέπειτα εκπονήθηκε η σχετική μελέτη. Η ERA ENERGY αναφέρει ότι επρόκειτο για μια ιδιαίτερα απαιτητική μελέτη, καθώς στη 18 στρεμμάτων έκταση θα έπρεπε να γίνουν μεγάλης έκτασης χωματουργικές εργασίες (επιχωματώσεις, ισοπεδώσεις, κλπ.).
Αφού ολοκληρώθηκε η περίφραξη και η τοποθέτηση του συστήματος συναγερμού και παρακολούθησης στα τέλη του ίδιου μήνα, ξεκίνησε και η χωροθέτηση του έργου στο χώρο. Στη συνέχεια, έγινε η κατασκευή των βάσεων. Για τη στήριξη χρησιμοποιήθηκαν τριγωνικές βάσεις και τεγίδες της εταιρίας ALUMIL SOLAR. Στο επόμενο στάδιο, κατέφθασαν στο χώρο τα 3.680 πάνελ της εταιρίας RENESOLA, τα οποία προμήθευσε η εταιρεία EUROSOL. Τα πλαίσια ταξινομήθηκαν και οδηγήθηκαν ένα προς ένα στην θέση που τους αναλογούσε με γνώμονα πάντα την μελέτη εγκατάστασης. Σειρά, πλέον, είχαν τα 44 inverters της εταιρείας SIEMENS στα οποία συνδέθηκαν κατά ομάδες (string) τα πάνελ. Αφού ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους οι οδεύσεις των καλωδίων, οι ομαδοποιήσεις, οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις και η κατασκευή των υποπινάκων, τοποθετήθηκε ο υποσταθμός της εταιρείας SIEMENS, στον οποίο συνδέθηκαν οι 44 inverters (ο υποσταθμός αποτελεί το σημείο σύνδεσης του σταθμού με το δίκτυο μέσης τάσης). Μετά τους τελικούς ελέγχους από το τεχνικό επιτελείο της ERA ENERGY, συντάχθηκε η μελέτη σύνδεσης του έργου, βάσει της οποίας καταρτίστηκε και το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του Φ/Β σταθμού. Έτσι, την 1η Ιουνίου 2012 συνδέθηκε με το δίκτυο ΜΤ του ΔΕΔΔΗΕ ο ισχύος 901,6kWp Φ/Β σταθμός και πλέον μετρά ήδη σχεδόν 3 μήνες παραγωγής.
Έσοδα 442.000 ευρώ ετησίως
Το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού σταθμού ανήλθε στα 1.600.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (975 πάσσαλοι για την τοποθέτηση τριγωνικών βάσεων στήριξης ALUMIL SOLAR, 3.680 πάνελ RENESOLA ονομαστικής ισχύος 245Wp, 44 inverter SIEMENS PVM20, σύστημα καταγραφής δεδομένων παραγωγής SOLARLOG1000, περίπου 17χλμ. καλωδίωσης DC/AC, σύστημα συναγερμού – περιμετρικές δέσμες κάλυψης, 15 κάμερες παρακολούθησης, σύστημα απομακρυσμένης επίβλεψης του έργου μέσω ραδιοζεύξης (μεταφορά μέσω internet εικόνας και δεδομένων). Οι ετήσιες απολαβές της ιδιοκτήτριας εταιρείας από το έργο αναμένεται να είναι τουλάχιστον 442.000ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ετησίως. Από το δεδομένο αυτό προκύπτει ότι, η απόσβεση του έργου θα πραγματοποιηθεί μέσα στην πρώτη τετραετία λειτουργίας του σταθμού, ενώ η αποπληρωμή της σύμβασης χρηματοδοτικής (leasing) μίσθωσης της επένδυσης θα γίνει μέσα στην πρώτη δεκαετία λειτουργίας. Με βάση την μελέτη παραγωγής το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να παράγει περίπου 1.190.112 kWh/έτος (κιλοβατώρες), δηλαδή περίπου την ενέργεια που καταναλώνουν 180 νοικοκυριά ετησίως. Τα περιβαλλοντικά οφέλη της λειτουργίας του σταθμού είναι επίσης σημαντικά καθώς θα εξοικονομούνται περίπου 1.113,85 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.Το έργο υλοποιήθηκε στα πλαίσια της υπογεγραμμένης σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης μεταξύ της εταιρείας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ Φ/Β ΠΑΡΚΑ ΕΠΕ» και της ATE Leasing Α.Ε. με βάση την τεχνικοοικονομική μελέτη της ERA ENERGY. Να σημειώσουμε πως για την υλοποίηση του έργου εργάστηκαν 7 συνεργεία, ενώ στο χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την κατασκευή του, απασχολήθηκαν 72 άτομα.