Suntech: παρέχει 3,4MW στην Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία

Στο έργο έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 12.000 πάνελς από το εργοστάσιο της Suntech στην Αριζόνα.

 
Η Suntech Power Holdings Co, Ltd παρείχε πρόσφατα 3,4MW ηλιακών συλλεκτών για εγκατάσταση στη βάση Edwards της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νότια Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη ηλιακή εγκατάσταση σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και θα εγκατασταθεί από την Borrego Solar, μια κορυφαία εταιρεία παροχής λύσεων στον τομέα των ηλιακών, χωρίς προκαταβολικά κόστη για την Edwards Air Force Base.

Οι 12.000 συλλέκτες που προβλέπονται για το έργο, το οποίο ξεκίνησε την παραγωγή ενέργειας το Φεβρουάριο του 2012, κατασκευάστηκαν στις εγκαταστάσεις της Suntech στο Goodyear της Αριζόνα. Οι ηλιακοί συλλέκτες που παράγονται εκεί είναι συμβατοί με τα σχέδια νόμου «American Recovery and Reinvestment Act» (ARRA) και «Buy American Act».

«Είναι τιμή μας να στηρίζουμε τη χώρα μας και τις προσπάθειές της προς την ενεργειακή ανεξαρτησία», δήλωσε ο Mike Starr, Διευθυντής Παραγωγής της Suntech στην Αριζόνα, και πρώην του Υπαξιωματικός Στρατού των ΗΠΑ. «Τώρα που στο εργοστάσιο εδώ στη Goodyear κατασκευάζεται ο εξοπλισμός με γοργούς ρυθμούς, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα προϊόντα μας να βοηθούν στο να καταστεί βιώσιμη η οικονομία των ΑΠΕ».

«Είναι ωραίο να ξέρουμε ότι η καθημερινή δουλειά μας εδώ στη Goodyear ωφελεί τη χώρα μας», πρόσθεσε ο Derick Bangle, Τεχνικός Συντήρησης στο Suntech και πρώην Ειδικός του Αμερικανικού Στρατού. «Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά με κάθε ένα ηλιακό πάνελ που προκύπτει από τις γραμμές παραγωγής μας».

Η Borrego Solar θα πουλήσει την καθαρή ενέργεια στη βάση Edwards μέσα από μια συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) σε οικονομική και σταθερή αξία, αντισταθμίζοντας κατά μέσο όρο 6% της κατανάλωσης ενέργειας σε τρεις εγκαταστάσεις.

«Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο για τη Borrego Solar και το στρατό, καθώς καταδεικνύει πως η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα μπορεί να πετύχει, και να προωθήσει μεγάλης κλίμακας ηλιακά στην ιδιοκτησία της κυβέρνησης», δήλωσε ο Mike Hall, Διευθύνων Σύμβουλος της Borrego Solar. «Κοιτάζοντας μπροστά, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με στρατιωτικούς και ομοσπονδιακούς διευθυντές εγκαταστάσεων, βοηθώντας τους να επωφεληθούν πλήρως από τα οικονομικά οφέλη που προέρχονται από τη χρήση ηλιακών για την ενέργεια από ΑΠΕ, καθώς και να δημιουργήσουν τοπικές θέσεις εργασίας».

Για να προάγει τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού, το Αμερικανικό Υπουργείο Στρατού ίδρυσε πρόσφατα το Energy Initiatives Task Force (EITF) , ώστε να επιβλέπει το στόχο του στρατού για προμήθεια του 25% της ενέργειάς του από ΑΠΕ μέχρι το 2025. «Τα λειτουργικά μας έξοδα για το καλοκαίρι διπλασιάστηκαν, ενώ η κατανάλωση αυξήθηκε μόνο 3%», δήλωσε ο James Judkins, Διευθυντής Πολιτικών Μηχανικών της 95ης Πτέρυγας της Αεροπορικής Βάσης. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτό το έργο δεν είναι τόσο η διαφύλαξη της ενέργειας, αλλά η εξοικονόμηση χρημάτων. Τα λειτουργικά μας έξοδα κυμαίνονται μεταξύ 15 και 18 εκατ δολαρίων ετησίως, και αυτά τα έξοδα πρέπει να εξοφληθούν. Αν δεν έχεις ηλεκτρική ενέργεια, τα αεροπλάνα δεν πετούν».

Οι εγκαταστάσεις της Suntech στην Αριζόνα ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Οκτώβριο του 2010. Η μονάδα των 117.000 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει εξαιρετικά αυτοματοποιημένη παραγωγή προϊόντων και εξοπλισμό δοκιμών, ενώ επί του παρόντος παράγει ηλιακά πάνελ πολυκρυσταλλικού πυριτίου για εμπορική αλλά και μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Suntech αυξάνει σταθερά το εργατικό δυναμικό της, έχοντας προσθέσει δεύτερη βάρδια τον Ιανουάριο του 2011 και τρίτη βάρδια το Μάιο του 2011. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν τώρα είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, με πάνω από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους. Η ετήσια απόδοση παραγωγής της μονάδας είναι περίπου 50MW, αριθμός που εκπροσωπεί περίπου 15.000 ηλιακούς συλλέκτες το μήνα ή αρκετούς για να τροφοδοτήσουν περίπου 10.000 σπίτια. Τον Δεκέμβριο του 2011, η Suntech Arizona αναγνωρίστηκε από το Phoenix Business Journal ως μια από τις καλύτερες θέσεις εργασίας στην Αριζόνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ