Ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα ισχύος 10kWp

Διαβάστηκε από 9562 αναγνώστες -

Η ENIAC Ε.Π.Ε., συνεχίζοντας την πορεία της στον τομέα των ΑΠΕ, ανακοινώνει την επέκτασή της στην αντιπροσώπευση και εγκατάσταση ανεμογγενητριών κάθετου άξονα, Wind Carrier, του γερμανικού ομίλου ενεργειακών DWG Group, ισχύος 10kWp.

 
Η συγκεκριμένη σειρά ανεμογεννητριών έχει άμεσο σύστημα οδήγησης, χωρίς γρανάζια και άλλα κινούμενα μέρη. Εξαιτίας της άμεσης ενεργοποίησης της γεννήτριας, η αποδοτικότητα αυξάνει στο μέγιστο δυνατό. Η κατασκευή του άξονα έγινε από την εταιρία κατασκευής ατράκτων KESSLER. Λόγω της μικρής διαμέτρου του ρότορα είναι δυνατή η εγκατάσταση περισσότερων ανεμογεννητριών σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία περι εγκατάστασης μικρών αιολικών πάρκων παραγωγής και πώλησης ενέργειας στην ΔΕΗ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της ανεμογεννήτριας που προσφέρουμε είναι :

• Μεγάλη διάρκεια ζωής – Μηδενική συντήρηση
• Λειτουργία ακόμα και σε πολύ μικρές ταχύτητες ανέμου (Τα πτερύγια χρησιμοποιούν την τεχνική υποπίεσης όπως τα φτερά αεροπλάνου λόγω τις σχεδίασης τους και όχι την πίεση πρόσπτωσης όπως οι παλαιού τύπου ανεμογεννήτριες που έχουν τα κλασικά πτερύγια ).
• Απόλυτη ασφάλεια
• Eύκολη τοποθέτηση
• Κατασκευή με υλικά κορυφαίας ποιότητας
Τα συστήματα ανεμογεννητριών Wind Carrier , μπορούν (ανάλογα με τον εξοπλισμό που περιλαμβάνεται) να χρησιμοποιηθούν τόσο σε αυτόνομα συστήματα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας εγκατάστασης, όσο και σε διασυνδεδεμένα συστήματα, για πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.Όσον αφορά την παραγώμενη ενέργεια, οι ελάχιστες αποδόσεις για την Ελλάδα, με μέση ετήσια ταχύτητα ανέμου 4.5 μ/sec 19111kWh που σημαίνει πώληση ρεύματος αξίας ¤4777, ενώ με μέση ετήσια ταχύτητα ανέμου 6 μ/sec η ετήσια απόδοση είναι 29590kWh, που σημαίνει πώληση ρεύματος αξίας ¤7390. Σε μετρήσεις μεγαλύτερου αιολικού δυναμικού οι αποδόσεις πολλαπλασιάζονται.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόπιστη ανεμογεννήτρια η οποία καλύπτει ανάγκες παραγωγής έως 10 Kw.Με σκοπό την κάλυψη τέτοιων αναγκών και την εύκολη εγκατάσταση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης ΑΠΕ σε σημεία χωρίς ανεμοεμπόδια (Κτίρια κτλ.) μέσω της δημιουργίας μικρών σταθμών, καθώς πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις που συνδέονται κοντά στα σημεία ενεργειακής κατανάλωσης και συνεπώς αποκομίζονται τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το δίκτυο και τους καταναλωτές (περιορισμένα έργα σύνδεσης, μείωση απωλειών, κ.λπ.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ