Multi... Συστήματα απόδοσης και εξοικονόμησης

Οι αντλίες θερμότητας Multi V IV της LG απαντούν τις σύγχρονες απαιτήσεις των μεγάλων κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.
Ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα κεντρικό σύστημα κλιματισμού που πρόκειται να καλύψει ένα ξενοδοχείο είναι η ικανότητα του να διαχειρίζεται την μεταβλητότητα του απαιτούμενου φορτίου (δηλαδή το πώς μεταβάλλεται μέσα σε μία ημέρα η ζήτηση για κλιματισμό). Καθώς τα δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο ποτέ δεν είναι ταυτόχρονα όλα κατειλημμένα, το σύστημα πρέπει να έχει καλό συντελεστή απόδοσης τόσο όταν δουλεύει στο 100% της ισχύος του, αλλά και όταν δουλεύει στο 50% ή στο 40%. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας Multi V IV της LG Electronics, αφού χάρη στις ειδικές τεχνολογίες που διαθέτουν μπορούν να δώσουν ισχυρή απόδοση όταν χρειαστεί, αλλά να κάνουν και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας όταν το σύστημα δεν είναι απαραίτητο να λειτουργήσει στο 100%.

Οι λειτουργίες των νέων αντλιών θερμότητας της LG
Τα συστήματα Multi V χάρη στην τεχνολογία μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου έχουν τη δυνατότητα να τροφοδοτούν ταυτόχρονα έως και 64 εσωτερικές μονάδες, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα η μια από την άλλη
Εσωτερικές μονάδες κλιματισμού, εξαερισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης μπορούν να συνδεθούν στην ίδια εξωτερική μονάδα.
Υπάρχουν συστήματα των οποίων οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να λειτουργούν είτε σε ψύξη είτε σε θέρμανση ταυτόχρονα και ανεξάρτητα η μια από την άλλη, επιτρέποντας έτσι η θερμότητα που απορροφάται από τους χώρους που ψύχονται να χρησιμοποιείται π.χ. για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης
Ο απαιτούμενος χώρος για τις μονάδες είναι πολύ μικρός, ενώ οι εξωτερικές μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από 200 μέτρα μακριά και πάνω από 100 μέτρα ύψος από την τελευταία εξωτερική.

Τα Πλεονεκτήματα
Οι αντλίες θερμότητας της LG είναι προσυγκροτημένες και ελεγμένες στο εργοστάσιο κατασκευής τους, πλήρεις με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα λειτουργίας και ελέγχου. Επίσης είναι κατασκευασμένες και πιστοποιημένες (και με ISO 14001 όσον αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση) σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφάλειας και διαθέτουν σήμανση CE. Τα οφέλη από τη χρήση τους είναι πολλαπλά:
- Μεταβολή αποδιδόμενης ισχύος με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και τη γρήγορη και αποδοτική ανταπόκριση στις αυξομειώσεις του απαιτούμενου φορτίου
- Βελτιωμένη θερμαντική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος
- Καλύτερη διαχείριση της μερικής απαιτούμενης ισχύος
- Ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία
- Αθόρυβη λειτουργία
- Δυνατότητα ειδοποίησης σε περίπτωση διαρροής ψυκτικού μέσου από το κύκλωμα
- Ομαλότερη λειτουργία του συστήματος κατά τη λειτουργία της θέρμανσης, λόγω της δυνατότητας τμηματικής απόψυξης
- Βελτιστοποίηση αποδοτικότητας του συστήματος, λόγω της δυνατότητας τροποποίησης της διαδρομής του ψυκτικού μέσου ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας (ψύξη/θέρμανση)

Οι καινοτομίες των LG Multi V IV
Συμπιεστής 4ης Γενιάς Ιnverter
O BLDC Inverter συμπιεστής των μονάδων Multi V IV της LG Electronics έχει το μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας στην αγορά: συχνότητα λειτουργίας από 15 Hz έως και 150 Hz (η απόδοση του συστήματος εξαρτάται από την συχνότητα περιστροφής του συμπιεστή). Έτσι έχει μεν την δυνατότητα να αποδώσει γρήγορα την ισχύ του όταν χρειαστεί, αλλά μπορεί και να «χαμηλώσει» αρκετά την λειτουργία του όταν αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα:
- Καλύτερη απόδοση στα μερικά φορτία (σε ζήτηση κάτω του 100 % )
- Γρηγορότερη επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας στο δωμάτιο
- Γρήγορη ανταπόκριση στην μεταβολή της ζήτησης
Επιστροφή λαδιού σε υψηλή πίεση
Όλες οι μονάδες του ανταγωνισμού χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο να επιστρέφουν το λάδι στον συμπιεστή – δηλαδή με επιστροφή στην πλευρά χαμηλής πίεσης LG Hi-POR (Hi pressure oil return). Οι αντλίες θερμότητας Multi V IV της LG επιστρέφει το λάδι μέσα στον συμπιεστή ο οποίος είναι σε υψηλή πίεση εξαλείφοντας τις απώλειες. Επιπλέον, χάρη στον αισθητήρα επιπέδου λαδιού που κατΆαποκλειστικότητα διαθέτουν στον συμπιεστή μπορούν να διαγνώσουν πότε είναι απαραίτητη η επιστροφή λαδιού αυξάνοντας την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής του συστήματος.
Ο καλύτερος συντελεστής απόδοσης στην αγορά
Το βασικό μέτρο σύγκρισης των συστημάτων κλιματισμού είναι ο συντελεστής απόδοσης. Αυτός ο αριθμός (το αποτέλεσμα του κλάσματος Απόδοση / Κατανάλωση) μπορεί να χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε να καταλάβουμε αν μια μονάδα είναι πιο οικονομική στην λειτουργία της από μια άλλη. Τα συστήματα Multi V IV της LG Electronics έχουν τους μεγαλύτερους συντελεστές στην αγορά, τόσο τους ονομαστικούς (δηλαδή μέτρηση σε μια συγκεκριμένη συνθήκη εσωτερικής / εξωτερικής θερμοκρασίας) αλλά και τους εποχικούς (μια ένδειξη της συμπεριφοράς της μονάδα σε ένα εύρος λειτουργιάς διαφορετικών εξωτερικών θερμοκρασιών)
Ενεργός έλεγχος ψυκτικού μέσου/Μεταβλητή διαδρομή ψυκτικού μέσου
Αυτές οι δυο τεχνολογίες, αποκλειστικές πατέντες της LG εξασφαλίζουν ότι η μονάδα θα λειτουργεί αποδοτικά και με οικονομία και στην ψύξη και στην θέρμανση. Όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές κατασκευάζουν τις μονάδες έτσι ώστε να βρουν την μέση λύση μεταξύ του σχεδιασμού για λειτουργιά ψύξης και λειτουργία θέρμανσης. Σημαντικοί παράμετροι του συστήματος, όπως ποσότητα που θα είναι διαθέσιμη για απορρόφηση από τον συμπιεστή ή η διαδρομή που θα ακολουθήσει το ψυκτικό μέσο στον εξωτερικό εναλλάκτη θερμότητας είναι ίδιοι στον ανταγωνισμό είτε λειτουργούν σε ψύξη είτε σε θέρμανση. Στα Multi V IV της LG Electronics, χάρη στον ενεργό έλεγχο ψυκτικού μέσου, άλλη ποσότητα είναι διαθέσιμη σε ψύξη και άλλη στην θέρμανση, με αποτέλεσμα η απόδοση είναι να υψηλότερη από τον ανταγωνισμό και στις δυο περιπτώσεις. Με την ίδια φιλοσοφία και χάρη στις βαλβίδες που υπάρχουν στις εξωτερικές μονάδες, η διαδρομή που ακολουθεί το ψυκτικό μέσο αλλάζει στα Multi V IV έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.