Τα θερμαντικά σώματά μας επικαλύπτονται με επιστρώσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας που έχουν μέτρηση VOC χαμηλότερη των 140 g / l. Η τελική επίστρωση έχει μέτρηση VOC 0 g / l, η οποία είναι σημαντικά κ

Τα θερμαντικά σώματά μας επικαλύπτονται με επιστρώσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας που έχουν μέτρηση VOC χαμηλότερη των 140 g / l. Η τελική επίστρωση έχει μέτρηση VOC 0 g / l, η οποία είναι σημαντικά καλύτερη από τον καθορισμένο όριο των 100 g / l.

Επιστρώσεις θερμαντικών σωμάτων Purmo

1.279 επισκέψεις στο άρθρο (20/02/2024)
Σχολιάστε

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο συμβάλλουμε στη βιώσιμη κατασκευή.

Σήμερα, ισχύουν πιο πράσινα και πιο υγιεινά πρότυπα για το σχεδιασμό κτιρίων, προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος των κτιρίων μας στο περιβάλλον, καθώς και για να διασφαλιστεί το καλό των ενοίκων. H Purmo ως ηγέτες στις βιώσιμες λύσεις για την εσωτερική κλιματική άνεση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε κατάλληλες λύσεις. Τα θερμαντικά σώματα μας, για παράδειγμα, πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις του Γερμανικού Συμβουλίου για την Βιώσιμη Κατασκευή (DGNB) όσον αφορά τα επίπεδα των Πτητικών Οργανικών Ενώσεων (VOC) στις επιστρώσεις. Αυτό είναι μόνο ένας από τους διάφορους τρόπους με τους οποίους διασφαλίζουμε μια πιο καθαρή και πιο πράσινη παραγωγή και ταυτόχρονα συμβάλλουμε στα βιώσιμα και πιο υγιή κτίρια.

Το DGNB: Το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης για τη βιώσιμη δόμηση

Το DGNB είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη βιώσιμη κατασκευή με διάφορους τρόπους. Αν και εδρεύει στη Στουτγάρδη, οι περισσότερες από τις πρωτοβουλίες και τα έργα της έχουν διεθνή προσανατολισμό. Η ένωση έχει περίπου 2.000 μέλη από 30 διαφορετικές χώρες παγκοσμίως.


Οι δραστηριότητες του οργανισμού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πιστοποίηση βιώσιμων κτιρίων. Επιπλέον, με βάση την τεχνογνωσία του, το DGNB απαριθμεί αυστηρές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα υλικά κατασκευής και τα προϊόντα εάν επιθυμούν να ταξινομηθούν ως βιώσιμα. Είμαστε ευτυχείς να επιβεβαιώσουμε ότι τα θερμαντικά σώματα  και τα διακοσμητικά σώματα μας, πληρούν τις απαιτήσεις του οργανισμού.

Απαιτήσεις του DGNB για τις επιστρώσεις θερμαντικά σώματα

Αφού παραχθεί ένα ακατέργαστο θερμαντικό σώμα, χρειάζεται να επικαλυφθεί με επιστρώσεις αντιδιαβρωτικής προστασίας και την τελική επίστρωση. Αυτές οι διαδικασίες πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένες οριακές τιμές όσον αφορά τις εύφλεκτες οργανικές ενώσεις (VOCs) και τα βαρέα μέταλλα στις επιστρώσεις. Τα όρια που χρησιμοποιεί το DGNB για τη διαδικασία επίστρωσης είναι:

  • Υδατοδιαλυτή αντιδιαβρωτική επίστρωση: VOC <140g / l
  • Επικαλυπτικό επίχρισμα : VOC <100 g / l
Όταν τηρούνται αυτά τα όρια, διασφαλίζεται ελάχιστη έκθεση σε Πτητικές Οργανικές Ενώσεις.
 

Ελάχιστη ποσότητα VOC στις επιστρώσεις των θερμαντικών σωμάτων μας

Ως ηγέτες στις βιώσιμες λύσεις για την εσωτερική κλιματική άνεση, πιστεύουμε ότι το τέλειο εσωτερικό κλίμα δεν πρέπει να επιβαρύνει το κλίμα του πλανήτη. Επομένως, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που επιβεβαιώνουμε ότι το θερμαντικό σώμα πάνελ και τα διακοσμητικά θερμαντικά σώματα συμμορφώνονται με τα αυστηρά όρια των VOC του DGNB.


Η αντιδιαβρωτική επίστρωση που χρησιμοποιούμε στα θερμαντικά σώματα μας είναι μια υδατοδιαλυτή ηλεκτρολυτική επίστρωση με βάση την ακρυλική ρητίνη και έχει μέτρηση VOC χαμηλότερη των 140g / l.

Συνέχεια του άρθρου >>>