75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα

75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα

75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα

  • 75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα
  • 75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα
  • 75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα

75 χρόνια γεμάτα Αξίες, Καινοτομίες και Όραμα

1.427 επισκέψεις στο άρθρο (23/01/2024)
Σχολιάστε

- Η REHAU γιορτάζει την 75η επέτειο της εταιρείας της.
- Από μια οικογενειακή επιχείρηση σε όμιλο εταιρειών.
- Διεθνείς επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.

“Engineering Progress. Enhancing lives.”

("Μηχανική πρόοδος. Βελτίωση της καθημερινότητας.") είναι ο ισχυρισμός της REHAU. Με τα καινοτόμα προϊόντα και τις λύσεις συστημάτων της, η εταιρεία βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων.

Η REHAU γιορτάζει τώρα την 75η επέτειό της. Η εταιρεία και οι άνθρωποί της κοιτάζουν την μέχρι τώρα μακρόχρονη πορεία της, αλλά πάντα ο Όμιλος έχει το βλέμμα του προσανατολισμένο στο μέλλον.


75 χρόνια REHAU


Είτε αφορά το διαστημόπλοιο Ariane που προορίζεται για διαστημική έρευνα, είτε τη θέρμανση χλοοτάπητα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ή το μετρό στο Κάιρο: η τεχνογνωσία και εξειδίκευση της REHAU βρίσκονται σε όλα αυτά. Η ικανότητα προσαρμογής και τα ισχυρά θεμέλια που βασίζονται σε αξίες, έχουν μετατρέψει μια οικογενειακή εταιρεία στον σημερινό όμιλο εταιρειών που θα συνεχίσουν να επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Εστιάζει σε ελκυστικές αγορές με δυνατότητες ανάπτυξης. Για παράδειγμα: η εταιρεία επεκτείνεται επί του παρόντος στην Αφρική, όπου απέκτησε πρόσφατα μια εταιρεία της Νότιας Αφρικής, και στο Μεξικό: ως επιπλέον ορόσημο στη διεθνοποίηση, η REHAU άνοιξε τον Δεκέμβριο μια μονάδα παραγωγής για τη βιομηχανία επίπλων, προκειμένου να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα REHAU στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Τα θεμέλια για το success story της REHAU τέθηκαν στην ομώνυμη πόλη της Βαυαρίας, από τον ιδρυτή της εταιρείας Helmut Wagner το 1948: στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου δέρματος της Φραγκονίας, o Helmut Wagner,  δύο υπάλληλοι κι ένα μηχάνημα άρχισαν να βελτιώνουν τα συμβατικά υλικά αντικαθιστώντας τα με πολυμερή. Βασιζόμενος σε αξίες όπως η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία και η καινοτομία, δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση. Το 2000, οι γιοι του Jobst Wagner και Dr. Veit Wagner ανέλαβαν την εταιρεία ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος αντίστοιχα και την ανέπτυξαν περαιτέρω με συνέπεια. Το 2021, ο Jobst Wagner παρέδωσε την προεδρία στον Dr. Veit Wagner και ανέλαβε την αντιπροεδρία. Με τον Nils Wagner ως επικεφαλής της REHAU New Ventures, η τρίτη γενιά εκπροσωπείται σε ηγετική θέση εντός του ομίλου. Το 2021, ο πρωτοπόρος και οραματιστής Helmut Wagner πέθανε σε ηλικία 95 ετών.
 

Σήμερα, ο Όμιλος REHAU είναι μια διεθνής οικογένεια εταιρειών με 190 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, περισσότερους από 20.000 υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με τις Meraxis, REHAU New Ventures, RAUMEDIC, REHAU Automotive και REHAU Industries, η εταιρεία ενώνει πέντε εταιρείες κάτω από μια στέγη. Η συνταγή της επιτυχίας είναι το καινοτόμο πνεύμα, ένα ισχυρό θεμέλιο που βασίζεται σε αξίες, καθώς και η ικανότητα προσαρμογής.

Εκτός από το δημιουργικό τρόπο σκέψης, το DNA του Ομίλου περιλαμβάνει μια ισορροπία μεταξύ εμπειρίας και θάρρους για ανάληψη κινδύνων και την προθυμία για συνεχή περαιτέρω ανάπτυξη. Ο Δρ Veit Wagner, Πρόεδρος του Ομίλου REHAU, είναι πεπεισμένος: «Η αλλαγή παρέχει γόνιμο έδαφος για νέες ιδέες και καινοτομίες, που μακροπρόθεσμα μας κάνουν ανταγωνιστικούς». Η REHAU εξώθησε το πρώτο πολυμερές προφίλ παραθύρου το 1958. Το 1987, η εταιρεία εισήγαγε την πρώτη τεχνολογία πρεσσαριστών συνδέσεων με δακτύλιους για τη σύνδεση σωλήνων και έκτοτε έχει πουλήσει ένα δισεκατομμύριο μονάδες. Σήμερα, κάθε τρίτο αυτοκίνητο στην Ευρώπη περιέχει εξαρτήματα από τον ειδικό στα πολυμερή. 400.000 χιλιόμετρα μικροκαλωδιακών αγωγών REHAU συνδέουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και με την υποβολή περίπου 100 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ετησίως, η REHAU είναι ένας από τους κορυφαίους αιτούντες για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στη Γερμανία.  

Συνέχεια του άρθρου >>>