Αντλίες θερμότητας Climaveneta σε γήπεδα

Διαβάστηκε από 1840 αναγνώστες -

Οι αντλίες θερμότητας της Climaventa έκαναν αισθητή την παρουσία τους και στο πρόσφατο Euro 2016, όντας εγκατεστημένες σε 3 από τα γήπεδα της διοργάνωσης.

 
Η Climaveneta έχει εγκαταστήσει μονάδες αντλιών θερμότητας σε τρία από τα πλέον σύγχρονα γήπεδα της Γαλλίας, το Atlantique στο Μπορντό, το Allianz Riviera στη Νίκαια και το ιστορικό Parc des Princes στο Παρίσι, τα οποία και φιλοξένησαν αγώνες και στο Euro του 2016.

Το Nouveau Stade de Bordeaux είναι ένα γήπεδο νέας γενιάς, πολλαπλών χρήσεων τα εγκαίνια του οποίου έγιναν τον Μάιο του 2015. Είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με χωρητικότητα 42.000 θέσεων. Για τον κλιματισμό του γηπέδου αυτού εγγυήθηκε η Climaveneta με την τοποθέτηση δύο μονάδων της που συνδυάζουν το καλύτερο επίπεδο εσωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας και μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας με αποτέλεσμα την μείωση του κόστους λειτουργίας. Οι δύο μονάδες που επιλέγηκαν για αυτό το φουτουριστικό και εμβληματικό γήπεδο είναι:
Αντλία θερμότητας αέρα – νερού, μοντέλο NECS-N και το ειδικό μοντέλο Integra NECS-Q ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση και τα δύο ενεργειακής κλάσης Α.

Το γήπεδο Allianz Riviera στη Νίκαια εγκαινιάστηκε το 2013 και από τότε έχει φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της τοπικής ομάδας OGC Nice. Έχει χωρητικότητα 35.000 θέσεων και στεγάζει και Μουσείο Αθλητισμού. Κλιματίζεται από μια αντλία θερμότητας πολλαπλών χρήσεων Climaveneta Integra NECS-CQ σχεδιασμένη ειδικά για το συγκεκριμένο γήπεδο, που καλύπτει τόσο τις ανάγκες ψύξης όσο και τις ανάγκες θέρμανσης.

Το γήπεδο Parc des Princes, στο Παρίσι, κατασκευάστηκε το 1972, όμως, λόγω του μοντέρνου σχεδιασμό του φαίνεται σύγχρονο, ακόμα και σήμερα. Το γήπεδο αυτό μπορεί να φιλοξενήσει 48.500 άτομα και έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Εδώ έχουν εγκατασταθεί δύο αντλίες θερμότητας Climaveneta του πλέον σύγχρονου μοντέλου Integra ERACS2-Q / SL-CA ενεργειακής κλάσης Α, ταυτόχρονης λειτουργίας σε ψύξη και θέρμανση συνολικής ψυκτικής απόδοσης 1194 kW και θερμαντικής απόδοσης 1214 kW.

Ο συγκεκριμένος τύπος αντλιών θερμότητας της οικογένειας Integra της Climaveneta είναι γνωστός ως ο «Βασιλιάς των αντλιών θερμότητας», ο πιο σύγχρονος που υπάρχει, καθώς με ένα τετρασωλήνιο σύστημα παράγει ταυτόχρονα ζεστό και κρύο νερό, μεταφέροντας ουσιαστικά θερμότητα από το ένα κύκλωμα στο άλλο. Με αυτό τον τρόπο, οι μονάδες Integra πετυχαίνουν απόδοση έως 800%, τη στιγμή που ένα συμβατικό σύστημα με καυστήρα φυσικού αερίου για θέρμανση ή ζεστά νερά φτάνει το 95% και με ψύκτη για τον κλιματισμό δεν θα ξεπερνούσε το 300%. Η επιλογή των μονάδων αυτών της Climaveneta στα γήπεδα του Euro 2016 και του πρωταθλήματος της Γαλλίας είναι ενδεικτική της τεχνολογικής υπεροχής της σε κάθε είδους εφαρμογή από τη μικρή κατοικία μέχρι τα ξενοδοχεία τα αεροδρόμια και φυσικά τα αθλητικά κέντρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ