Αντλίες Θερμότητας Therma V: ο πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης!

Διαβάστηκε από 2435 αναγνώστες -

Διαθέσιμες σε διαιρούμενες μονάδες (εσωτερική/εξωτερική) και μονάδες Monoblock (εξωτερικής τοποθέτησης) ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κοστίζοντας σημαντικά λιγότερο σε σχέση με ένα συνηθισμένο λέβητα πετρελαίου.

 
Τι είναι και πως λειτουργούν;
Οι αντλίες θερμότητας Therma V της LG Electronics (LG) αποτελούν τον πιο οικονομικό και ασφαλή τρόπο θέρμανσης, ακόμη και μετά τη μείωση του ΕΦΚ στο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης. Η αρχή της λειτουργίας τους περιλαμβάνει την απορρόφηση θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφορά της στο νερό, ώστε να θερμαίνουν τους επιθυμητούς χώρους. H διαδικασία απόδοσης θερμότητας στους χώρους καταναλώνει μόνο την ηλεκτρική ενέργεια για τη μεταφορά και δεν χρειάζεται καύση, με αποτέλεσμα να είναι τέσσερις φορές πιο αποτελεσματική σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης. Ενεργειακά αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον, οι αντλίες θερμότητας της LG διατηρούν την ιδανική θερμοκρασία σε χώρους και εγκαταστάσεις όλες τις εποχές του χρόνου.

Η έρευνα
Το Φεβρουάριο του 2013 η Σχολή Μηχανολόγων-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) εκπόνησε μελέτη1 σχετικά με τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες ψύξης και θέρμανσης στην Ελληνική αγορά, ταξινομώντας τις με βάση το κόστος χρήσης, αλλά και το δείκτη εκπομπής αερίων ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα κοστολογικά δεδομένα που ίσχυαν κατά την εκπόνηση της μελέτης, η χρήση μιας αντλίας θερμότητας κοστίζει έως και 57,5% λιγότερο σε σχέση με ένα συνηθισμένο λέβητα πετρελαίου. Τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΜΠ έδειξαν ότι οι αντλίες θερμότητας είναι η οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση θέρμανσης για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές. Για να προσδιοριστεί με ακρίβεια το κόστος της ωφέλιμης θερμικής ενέργειας, οι μελετητές έλαβαν υπΆ όψη όλους τους φόρους και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις κάθε κατηγορίας καυσίμου/ενέργειας στην εγχώρια αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της μελέτης αυτής αξιολογήθηκαν αντλίες θερμότητας της μεγαλύτερης κατηγορίας, ενώ στην αγορά διατίθενται και αντλίες μικρότερης κατηγορίας, οι οποίες καλύπτουν ανάγκες ψύξης/θέρμανσης με ακόμη χαμηλότερο κόστος. Τέλος, πρέπει να συνεκτιμηθεί και η δυνατότητα των αντλιών θερμότητας να παράγουν ζεστό νερό χρήσης, γεγονός που τις κάνει ακόμα πιο οικονομικές.

Μάθετε περισσότερα για την εξοικονόμηση που προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας LG Therma V μέσω της ειδικής εφαρμογής της LG Heat Pumps Energy Saving Calculator.

1Πηγή: Δρ. Εμμανουήλ Κακαράς, Δρ. Σωτήριος Καρέλλας, Δρ. Παναγιώτης Βουρλιώτης, Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης, Πλάτων Πάλλης, Εμμανουήλ Καραμπίνης (2013), "Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες, Εργαστήριο Ατμοκινητήρων & Λεβήτων, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης"


 www.lg.com/gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ