Η Elith υλοποιεί τον απαράμιλλο συνδυασμό υπέρυθρης θέρμανσης με βασικά υλικά το μάρμαρο και τον γρανίτη.

Η Elith υλοποιεί τον συνδυασμό υπέρυθρης θέρμανσης με βασικά υλικά το μάρμαρο και τον γρανίτη.

Εκπώσεις 40% από την Elith

31.611 επισκέψεις στο άρθρο

Μην χάσετε την ευκαιρία για 40% έκπτωση στην κατηγορία ECO

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.
 
Οι προσφορές ισχύουν για όλο τον τιμοκατάλογο, από 5/3 έως 23/3/2018 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
 
Η κατηγορία Eco αναφέρεται κυρίως σε μάρμαρα varios, Sylvia antic, Polaris & Sahara, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα

Η Elith είναι η πρώτη και η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παράγει σώματα υπέρυθρης θέρμανσης από φυσικό πέτρωμα. Έχοντας αποκτήσει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας και πολλά βραβεία καινοτομίας, η  Elith κατασκευάζει τα σώματα υπέρυθρης θέρμανσης μαρμάρου με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 

Ιστορική αναδρομή στην υπέρυθρη θέρμανση...
Οι πρώτοι άνθρωποι συγκεντρώνονταν γύρω από την ανοιχτή φωτιά και απολάμβαναν την γλυκιά ζέστη της, ενώ ο θερμός αέρας απελευθερωνόταν προς τα επάνω και χανόταν στον περιβάλλον, αυτό που απολάμβαναν ήταν τα υπέρυθρα κύματα θερμότητας που διαχέονται από την φωτιά.

Πλέον, το υπέρυθρο φάσμα φωτός έχει ερευνηθεί σε βάθος και έχει αποδειχτεί ότι η υπέρυθρη θέρμανση δεν κρύβει κανένα κίνδυνο.
Αντιθέτως, οι επιρροές της υπέρυθρης θέρμανσης είναι μόνο θετικές.
Σήμερα, αυτή η γνώση για το υπέρυθρο φάσμα αναβαθμίζεται με σύγχρονες, εμπεριστατωμένες έρευνες και πρακτικές τόσο στον τομέα της ιατρικής όσο και της θέρμανσης.

Ωστόσο, η υπέρυθρη θέρμανση είναι ένας προσιτός, καθημερινός τρόπος θέρμανσης για όλους.
Η τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων υπέρυθρης θέρμανσης καθιστούν τα συστήματα αυτά ιδανικά σε κάθε χώρο. Η απουσία του αέρα ως μέσο μεταφοράς της θερμότητας, η διατήρηση της σχετικής υγρασίας και η υψηλή θερμική άνεση αποδεικνύουν την ποιότητα της υπέρυθρης θέρμανσης.

Γιατί η θέρμανση μαρμάρου είναι οικονομική;
  1. Ο συντελεστής απόδοσης πλησιάζει το 100% (99,9%) διότι πρόκειται για άμεση μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας σε θερμότητα και μάλιστα η μετατροπή γίνεται μέσα στον προς θέρμανση χώρο.
     
  2. Η θέρμανση με υπέρυθρη ακτινοβολία εξ ορισμού και επιστημονικώς αποδεδειγμένα μετατρέπεται σε θερμότητα μόνο κατά την επαφή με στερεό σώμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα δομικά στοιχεία (τοιχοποιίες) απορροφούν μεγάλο μέρος της θερμότητας αυτής. Ως αποτέλεσμα αυτού η φέρουσα ξηρή μόνωση, ( τοιχοποιία) στεγνώνει διώχνοντας την υγρασία έως και 30% προς τα έξω. Δηλαδή αύξηση του πάχους της τοιχοποιίας που λειτουργεί ως μονωτικό μέσο κατά 30%. Τεράστιο πλεονέκτημα.
Η Elith πρωτοπορεί και συνδυάζει την υπέρυθρη θέρμανση με ένα φυσικό υλικό, το μάρμαρο. Δυο κορυφαία στοιχεία της φύσης ενώνονται για την δημιουργία ενός αξεπέραστου συστήματος θέρμανσης με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.