Το υγραέριο μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα)

Υγραέριο, η έξυπνη λύση για κάθε χρήση

14.857 επισκέψεις στο άρθρο

Το υγραέριο κερδίζει έδαφος λόγω των πλεονεκτημάτων του ως μέθοδος θέρμανσης. Δημιουργήστε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επιχείρησή σας!

Τι είναι το υγραέριο; Γιατί να το επιλέξεις;
Το υγροποιημένο αέριο πετρελαίων, ευρέως γνωστό ως LPG, είναι ένα μείγμα υδρογονανθράκων, με κύρια συστατικά το προπάνιο και το βουτάνιο.
Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ευκολία στη μεταφορά, με την αποθήκευσή του σε φιάλες ή δεξαμενές διαφόρων μεγεθών για οικιακή, εμπορική, βιομηχανική χρήση καθώς και υγραεριοκίνηση.
Το υγραέριοείτε χύμα σε δεξαμενή είτε σε φιάλη, είναι μια από της πλέον σύγχρονες και φιλικές μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε σπίτι και επιχείρηση. Προσφέρει οικονομία και αυτονομία. Ενδείκνυται για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Εργοστάσια, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία  & νοσοκομεία το χρησιμοποιούν για θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα ακόμα και κλιματισμό.

Τα πλεονεκτήματα του υγραερίου
  • Το υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!
  • Μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού (θέρμανση, ζεστό νερό, μαγείρεμα).
  • Η  μεγάλη του θερμική απόδοση το καθιστά ιδανικό καύσιμο για επαγγελματική και βιομηχανική χρήση.
  • Η έλλειψη πρόσθετων συστατικών στα αέρια καύσιμα τα καθιστά πιο καθαρό και με μεγάλο βαθμό απόδοσης.
  • Ευκολία στην εγκατάσταση & χαμηλό κόστος συντήρησης, γιατί δεν δημιουργούνται κατάλοιπα στους χώρους καύσης.
  • Είναι σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον από τα άλλα υγρά και στερεά καύσιμα.
 
Το Υγραέριο παρέχει στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα!
Το υγραέριο αποτελεί το σύμμαχο κάθε επιχείρησης στον τομέα λειτουργίας της, προσφέροντας ασύγκριτη οικονομία και πολλαπλά οφέλη. Με τη χρήση του μειώνεται το κόστος παραγωγής, γεγονός που επιτρέπει τη μείωση της τιμής του προϊόντος, οδηγώντας έτσι στη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για την  επιχείρηση σας. 
 
Εφαρμογή Υγραερίου:  
  • ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Για θέρμανση και Ζεστό Νερό, Μαγείρεμα, Κλιματισμό και θέρμανση πισινών
     
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & CATERING: Για ταχύτητα στο μαγείρεμα & άριστη κατανομή της θέρμανσης στις συσκευές μαγειρέματος
     
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Συνήθως αποθηκεύεται σε δεξαμενές για χύμα υγραέριο και διατίθεται ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές.
     
  • ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΑ
     
  • ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΕΙΑ
     
  • ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
     
  • ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Το υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!
Tο υγραέριο αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα οικονομικότερα καύσιμα!

Υγραέριο στο σπίτι : Οικονομία στη Θέρμανση, το Ζεστό Νερό και το Μαγείρεμα!
Εξασφαλίζει οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι ιδανικό για συστήματα κεντρικής θέρμανσης, για την κουζίνα (μαγείρεμα), το τζάκι (υγραερίου), για ζεστό νερό  και για κλιματισμό .
Σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε Φυσικό Αέριο το Υγραέριο αποτελεί ιδανική λύση, μιας και παρέχεται σε όλους η ευκαιρία να χρησιμοποιούν ένα αποδοτικό και καθαρό ενεργειακά καύσιμο!
Κόστος
Η εκτίμηση για το μέσο κόστος του υγραερίου την χρονιά 2017-2018 είναι ότι θα ανέρχεται περί των 0,56 ευρώ ανά λίτρο.
Όσον αφορά την εγκατάσταση της δεξαμενής υγραερίου, το κόστος για την όλη διαδικασία ανέρχεται γύρω στα 1.200 ευρώ στην περίπτωση της υπόγειας δεξαμενής.

Χαμηλό κόστος εγκατάστασης!
Το κόστος εγκατάστασης υγραερίου είναι πολύ χαμηλό, σε σχέση πάντα με εγκαταστάσεις άλλων καυσίμων. Για παράδειγμα για μια κατοικία κυμαίνεται από 1.800 έως 2.500 ευρώ και περιλαμβάνει μία δεξαμενή, έναν επίτοιχο λέβητα υγραερίου και ένα δίκτυο μεταφοράς υγραερίου από τη δεξαμενή με όλα τα συστήματα ασφαλείας.
Η δεξαμενή υγραερίου μπορεί να τοποθετηθεί είτε υπέργεια (σε καλά αεριζόμενο χώρο),  είτε θαμμένη στο έδαφος, με κατάλληλες προδιαγραφές (η δεξαμενή πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3m από οποιοδήποτε κτίσμα και από τα όρια ιδιοκτησίας του οικοπέδου). 
Γενικά το υγραέριο μπορεί να προσαρμοστεί και να δώσει αξιόπιστη και λειτουργική λύση στις ενεργειακές απαιτήσεις κάθε νοικοκυριού ή επιχείρησης (π.χ. σε περίπτωση μη ικανοποιητικού χώρου για εγκατάσταση δεξαμενής, μπορούμε εναλλακτικά, να προβούμε σε εγκατάσταση μιας συστοιχίας φιαλών υγραερίου).

Αυτόνομη θέρμανση με υγραέριο.Αυτόνομη θέρμανση με υγραέριο.

Σόμπες Υγραερίου: Συμφέρουν!
Για θέρμανση χώρου με συσκευές υγραερίου, η ποικιλία σομπών μπορεί να καλύψει και τις μεγαλύτερες απαιτήσεις. Υπάρχουν σόμπες υγραερίου για κάθε ανάγκη και κάθε χρήση. Στην αγορά διατίθενται διάφοροι τύποι σομπών, με αυτές που προορίζονται για οικιακή χρήση να είναι κυρίως οι επιδαπέδιες σόμπες, οι οποίες κοστίζουν μεταξύ 60-150 ευρώ και καλύπτουν χώρο ενός δωματίου. Στον υπολογισμό του κόστους όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου είναι πολύ μεγάλη (σχεδόν διπλάσια μάλιστα από αυτή του πετρελαίου), με αποτέλεσμα να συμφέρει πολύ περισσότερο η χρήση μιας σόμπας υγραερίου για τη θέρμανση ενός συγκεκριμένου χώρου.

info -
Για εγκατάσταση δεξαμενής υγραερίου σε σπίτι, έχε στο νου σου ότι:  
• Χρειάζεται ελεύθερος χώρος, τουλάχιστον  3 μέτρα,  γύρω από την δεξαμενή. Μακριά από εστίες ανάφλεξης, σε χώρους με καλό εξαερισμό.
• Απαιτείται χώρος, ο οποίος θα εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση και στάθμευση του βυτιοφόρου,  σε απόσταση περίπου 25μέτρων από το χώρο που θα τοποθετηθεί η δεξαμενή.
Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι παραπάνω βασικές προϋποθέσεις  για τοποθέτηση δεξαμενής , υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή αλλά, ανάλογα με τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν, απαιτούν συχνή αντικατάσταση.