Τα νέα κουφώματα δεν χάνουν από πουθενά

Διαβάστηκε από 7493 αναγνώστες -

Τα παλιά σου κουφώματα φταίνε για το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου. Δες τώρα τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις τα σωστά κουφώματα, το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον ΙΙ» σου δίνει γενναία χρηματοδότηση για να τα αλλάξεις.

 
Κρατήστε το κρύο και τη ζέστη έξω από την πόρτα σας! Τα ενεργειακά κουφώματα σας παρέχουν άνεση και οικονομία.
Εξοικονομούν κατά 65% συγκριτικά με τα παλιά σας.
Διαβάστε τώρα τι πρέπει να ξέρετε για να επιλέξετε τα σωστά κουφώματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες που έχετε.
  • Το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου, προέρχεται από τα παλιά κουφώματα. 
Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της αντικατάστασης κουφωμάτων έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρει. Έρευνες δείχνουν πως το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών ενός διαμερίσματος, προέρχονται από τα παλιά κουφώματα. Εκτός από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει έως και 65% σε σύγκριση με τα κουφώματα παλαιού τύπου (ξύλινο πλαίσιο - μονό τζάμι), τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν επιπλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση, αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.
  • Η  θέση του κουφώματος, στο σπίτι, είναι σημαντική παράμετρος ώστε αν μην υπάρχουν απώλειες ενέργειας
Συμβουλές και άλλα σημεία προσοχής για την επιλογή κουφωμάτων 
- Η θέση του κουφώματος είναι ακόμα μια παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεση στον ήλιο και τα καιρικά φαινόμενα, η ανεμοπίεση και ο προσανατολισμός του κουφώματος είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπ¶ όψιν (π.χ. σε βορινό παράθυρο δεν ενδείκνυται η εφαρμογή κουφώματος αλουμινίου χωρίς θερμομόνωση, γιατί θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες ενέργειας).
- Στην τελική επιλογή θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας: θερμομόνωση, ασφάλεια, εξοικονόμηση χώρου και ηχομόνωση (η τελευταία σχετίζεται περισσότερο με τα υαλοστάσια, παρά με το πλαίσιο του κουφώματος).
- Ο ρόλος του κατασκευαστή και του τεχνικού που θα εφαρμόσει το κούφωμα είναι πολύ σημαντικός. Όποιον κι να επιλέξετε σιγουρευτείτε ότι διαθέτει λύσεις που αρμόζουν στο χώρο σας, ότι διαθέτει πιστοποιητικά για τα κουφώματα (αναζητείστε τη σήμανση CE) και ότι δίνει έγγραφη εγγύηση για την ανθεκτικότητά τους
- Τέλος, η μέγιστη θερμομόνωση δε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση τουλάχιστον διπλών τζαμιών. Το μεταξύ τους διάκενο και το «γέμισμα» ανάμεσα, το πάχος και το είδος τους (π.χ. ενεργειακά υαλοστάσια) είναι παράγοντες που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
  • Τα συνθετικά κουφώματα ανακυκλώνονται πλήρως αν θες να τα επαναχρησιμοποιήσεις για την παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, είναι από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς η διαδικασία παραγωγής τους χρειάζεται λιγότερη ενέργεια. Επίσης, μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Η ηχομόνωση δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά ανάμεσα στα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά. 
  • Μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση από το  «Εξοικονομώ Κατ΄οίκον ΙΙ» 
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά κατά βάση, αλλά όχι αποκλειστικά, σε θερμομονωτικά/ θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες. Επιλέξιμη είναι και η αλλαγή μόνο του υαλοπίνακα με την προϋπόθεση ότι επιτυγχάνεται ενεργειακή αναβάθμιση. Επιλέξιμη, επίσης, είναι η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία και κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού σε πολυκατοικία. Δεν συμπεριλαμβάνονται όμως «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτιρίου θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση εξωτερικών σκιάστρων και κινητών προστατευτικών εξωφύλλων στα ανοίγματα (παντζούρια, ρολά).

Τι κουφώματα έχεις στο σπίτι σου;
Ποια είναι η δική σου βασική ανάγκη; Θερμομόνωση ή ασφάλεια;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

  • Καινοτόμες Λύσεις στα συστήματα Κουφωμάτων

    Καινοτομία- Mέγιστη άνεση- Μετρήσιμη Ποιότητα- Για το σύγχρονο τρόπο ζωής! Η ασυμβίβαστη προσήλωση της REHAU: στην τελειότητα, επεκτείνεται σε κάθε στάδιο παραγωγής προφίλ παραθύρων και πορτών: Σχεδιασμός, Πρώτες Ύλες, Κατασκευή, Τοποθέτηση, Συλλογή, Ανακύκλωση. τηλ: 2310 633301, 210 6682500 Περισσότερα