Λέβητες αερίου συμπύκνωσης μεταβλητής ισχύος. Τα οφέλη της σύγχρονης θέρμανσης για οικονομία ως και 40%

Οι λέβητες επιδοτούνται στο νέο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021»

26.714 επισκέψεις στο άρθρο

Μάθε ό,τι χρειάζεται για τη λειτουργία του λέβητα, αλλά και τι χρειάζεται για σωστή χρήση. Μην ξεχνάς τo «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» που σε χρηματοδοτεί για την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης!!!

Μπήκαμε στον Οκτώβριο και σύντομα θα δούμε τη θερμοκρασία να πέφτει σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές κατά τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο και ενισχυμένο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ 2021» (διάβασε περισσότερα εδώ)  και ναι, σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση για λέβητες.

Kοινοποίησε το »


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης, άρα και οι λέβητες. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους και αφορά στο σύνολο των δεκατριών περιφερειών της χώρας. Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως και 85%!

Λέβητες αερίου συμπύκνωσης μεταβλητής ισχύος - Τα «inverters» της σύγχρονης θέρμανσης για όφελος έως και 40%! 

Αν σκέφτεσαι τι είδους λέβητα να τοποθετήσεις, είναι καλό να ξέρεις ό,τι οι λέβητες αερίου συμπύκνωσης μεταβλητής ισχύος έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίζουν μεγάλη οικονομία της τάξης του έως 40%, ενώ παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες άνεσης σε όλα τα συστήματα θέρμανσης λόγω της ενσωματωμένης λειτουργίας αντιστάθμισης που διαθέτουν. Επιπροσθέτως, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λόγω της πολύ υψηλής ποιότητας υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους και απαιτούν λιγότερη συντήρηση λόγω της καθαρής καύσης. Τέλος, η λειτουργία τους είναι εντελώς αθόρυβη.

Πως λειτουργούν οι λέβητες συμπύκνωσης;

Τα εξελιγμένα συστήματα ελέγχου των λεβήτων συμπύκνωσης περιλαμβάνουν κατάλληλους αισθητήρες, ώστε να επιτρέπουν την αναλογική λειτουργία τους έχοντας τοποθετημένη μια αντλία καυσίμου μεταβλητών στροφών, που προσαρμόζει την ισχύ του λέβητα κάθε στιγμή σύμφωνα με τις ανάγκες της εγκατάστασης. Επίσης διαθέτουν αισθητήρα τύπου λάμδα, που υπολογίζει κάθε στιγμή τις συνθήκες καύσης, ανεμιστήρες αέρα μεταβλητών στροφών, που μεταβάλουν συνεχώς την ποσότητα αέρα ώστε να έχουμε κάθε στιγμή τέλεια καύση κ.α.

Τα παραπάνω συστήματα εξασφαλίζουν ότι η καύση γίνεται κάθε στιγμή στις ιδανικές συνθήκες (μίγμα αέρα καυσίμου) και ότι τα προϊόντα της καύσης είναι μόνο το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και νερό, με τις υπόλοιπες βλαβερές ενώσεις που παράγονται κατά την καύση στους συμβατικούς λέβητες να παράγονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Συντήρηση και καθαρισμός του λέβητα τα μυστικά για τη καλή λειτουργία

Η συντήρηση και ο καθαρισμός του λέβητα είναι προαπαιτούμενα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη καλή λειτουργία, αλλά και τη μακροζωία του. Το ιδανικό είναι η συντήρηση να πραγματοποιείται από πιστοποιημένο τεχνικό και να περιλαμβάνει καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και να συνοδεύεται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου.
 

Kοινοποίησε το »