Κουφώματα με επιδότηση! Τι να επιλέξεις;

Κουφώματα με επιδότηση! Τι να επιλέξεις;

  • Κουφώματα με επιδότηση! Τι να επιλέξεις;
  • Κουφώματα με επιδότηση! Τι να επιλέξεις;

Κουφώματα με επιδότηση! Τι να επιλέξεις;

7.724 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τα παλιά σου κουφώματα μπάζουν!!! Φταίνε για το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου. Δες τώρα τι πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις τα σωστά κουφώματα, το «Εξοικονομώ 2023» σου δίνει χρηματοδότηση για να τα αλλάξεις συνδυαστικά με άλλες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης!

REHAU

Κράτησε τη ζέστη και το κρύο έξω από την πόρτα σου! Τα ενεργειακά κουφώματα σου παρέχουν άνεση και οικονομία.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Εξοικονομούν κατά 65% συγκριτικά με τα παλιά. Διάβασε τώρα τι πρέπει να ξέρεις για να επιλέξεις τα σωστά κουφώματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες που έχεις.
  • Μπορείς να πάρεις χρηματοδότηση από το «Εξοικονομώ» για να αλλάξεις τα παλιά σου κουφώματα και να αναβαθμίσεις ενεργειακά το κτίριο!
Η αντικατάσταση κουφωμάτων βρίσκεται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023». Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση, η παρέμβαση αφορά μια σειρά από παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την κατοικία κατά 3 ενεργειακές κλάσεις. 
  • Το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών του σπιτιού σου, προέρχεται από τα παλιά κουφώματα. 
Τα τελευταία χρόνια, το θέμα της αντικατάστασης κουφωμάτων έχει αναχθεί σε μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρει. Έρευνες δείχνουν πως το ένα τρίτο των ενεργειακών απωλειών ενός διαμερίσματος, προέρχονται από τα παλιά κουφώματα. Εκτός από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία φτάνει έως και 65% σε σύγκριση με τα κουφώματα παλαιού τύπου (ξύλινο πλαίσιο - μονό τζάμι), τα κουφώματα νέας γενιάς προσφέρουν επιπλέον μεγαλύτερη ασφάλεια, ηχομόνωση, αντοχή και ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.
  • Το αλουμίνιο προσφέρει ασφάλεια  & μεγάλη αντοχή! 
Τα κουφώματα αλουμινίου είναι πολύ ανθεκτικά & ασφαλή, ενώ το υλικό κατασκευής τους είναι ανακυκλώσιμο. Προσφέρουν όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν τα επηρεάζει η ηλιακή ακτινοβολία, ούτε οι κλιματικές αλλαγές!
Προτιμώνται ιδιαίτερα για μεγάλα ανοίγματα, λόγω της ανθεκτικής κατασκευής τους. Μειονεκτούν, ωστόσο, στο ότι είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας, οπότε χρειάζονται την επιπρόσθετη τοποθέτηση θερμοδιακοπής, η οποία επιβαρύνει οικονομικά την αξία τους. 
  • Τα PVC είναι αρκετά οικονομικά και super θερμομονωτικά (το πλαστικό είναι κακός αγωγός της θερμότητας!) 
Είναι πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα του αλουμινίου, από κατασκευής θερμοδιακοπτόμενα και φιλικά προς το περιβάλλον. Μετά από την αφαίρεσή τους ανακυκλώνονται εξ ολοκλήρου και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγή νέων συνθετικών προφίλ. Εξασφαλίζουν άριστη ηχομόνωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, δεν προσφέρουν ασφάλεια ανάλογη των κουφωμάτων αλουμινίου και είναι πιο ευάλωτα στον ήλιο.  
 
Tα ξύλινα είναι θερμομονωτικά και ηχομονωτικά, ενώ παράλληλα ενισχύουν την αισθητική του σπιτιού σας! 
Τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Το ξύλο, όντας κακός αγωγός της θερμότητας, δεν επιτρέπει στη ζέστη ή το κρύο να εισέλθει, εξασφαλίζοντας ιδανική θερμοκρασία στο χώρο σας. Υπάρχει επίσης τεράστια ποικιλία σε σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.
Ωστόσο, τα ξύλινα κουφώματα υφίστανται καταπονήσεις (θεωρούνται τα πιο ευάλωτα στην υγρασία) γι αυτό και χρειάζονται τακτική συντήρηση!

Τι κουφώματα έχεις στο σπίτι σου;
Ποια είναι η δική σου βασική ανάγκη; Θερμομόνωση ή ασφάλεια;