Ελλάδα = Ηλιακός. Τέλος.

9.636 επισκέψεις στο άρθρο

Ελλάδα σημαίνει ήλιος άρα δεν γίνεται να μην έχεις ηλιακό… Ασε που υπάρχει τεχνολογία εκτός από νερό να χεις και κλιματισμό! Πάρε τώρα την ΔΩΡΕΑΝ επιδότηση και βάλε ηλιακό θερμοσίφωνα!

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY
  • Δεν γίνεται στην Ελλάδα με τόσο ήλιο να μην έχεις ηλιακό 
Η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί την πλέον καθαρή και αποδοτική μορφή ανανεώσιμης ενέργειας. Το ποσοστό στο οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ηλιακή θερμική ενέργεια ξεπερνάει το 80%. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την σημαντική πρόοδο της Ελληνικής βιομηχανίας στον κλάδο αυτό, που έχει οδηγήσει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα της, καθιστά τη χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας ως την πλέον οικονομική και συμφέρουσα. 
  • Υπάρχουν ηλιακοί που βοηθάνε και στην ψύξη 
Oι εφαρμογές ηλιακών θερμικών συστημάτων μπορούν να αναφέρονται και στην ψύξη χώρων. Η αρχή λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος είναι ίδια με αυτή των συστημάτων ψύξης με νερό. Το νερό ψύχεται όμως σε έναν ψύκτη τύπου απορρόφησης ή προσρόφησης. Οι ψύκτες αυτοί για να λειτουργήσουν απαιτούν θερμότητα που παρέχεται εδώ από τους ηλιακούς συλλέκτες, ενώ οι συμβατικοί ψύκτες απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. 
  • Το χειμώνα βοηθάνε και στην θέρμανση του σπιτιού
Τα ηλιακά συστήματα μπορούν να βοηθήσουν στο νερό χρήσης και στην θέρμανση χώρων.  Για το ζεστό νερό χρήσης τα πράγματα είναι πολύ απλά. Μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων ξοδεύει κάθε ημέρα περίπου 200 λίτρα ζεστού νερού δηλ. 73 κυβικά μέτρα τον χρόνο (Είναι περίπου τέσσερα βυτία). Για να ζεσταθούν αυτά τα 73 κυβικά μέτρα χρειάζονται 450 – 500 ευρώ.
Το ποσό αυτό δεν τραβάει την προσοχή του καταναλωτή, επειδή είναι «κρυμμένο» μέσα στον λογαριασμό του ρεύματος μαζί με την συνολική κατανάλωση και καταβάλλεται τμηματικά μέσα σε ολόκληρο τον χρόνο. 
 
  • Εκμεταλλεύσου το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ Οίκον», παίρνεις χρηματοδότηση για να αλλάξεις το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού σου.
Η αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης βρίσκονται μεταξύ των παρεμβάσεων που είναι επιλέξιμες από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» και ως εκ τούτου χρηματοδοτείται από το κράτος. Λόγω της απαίτησης του προγράμματος για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, οι παρεμβάσεις αφορούν κατά βάση αντλίες θερμότητας, ηλιακά συστήματα, λέβητες οικονομίας, συστήματα ελέγχου και αυτονομίες θέρμανσης.

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS