Τα LED «νικητές» σε όλες τις συγκρίσεις!

Διαβάστηκε από 7288 αναγνώστες -

Η λύση στο φωτισμό είναι η νέας τεχνολογίας LED, καιν 90% λιγότερο ρεύμα από τις συμβατικές, η ποιότητα τους είναι εξαιρετική και αντέχουν 50 φορές περισσότερο από τις απλές! Επίλεξε τώρα LED!

 
  • Η λύση στο φωτισμό είναι η νέας τεχνολογίας LED
Η νέα τεχνολογία LED έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν το φωτισμό των κτιρίων, καθώς προσφέρει υψηλή ενεργειακή και φωτεινή απόδοση, είναι απόλυτα φιλική με το περιβάλλον και τη μείωση του CO2, βοηθάει στη μείωση του λειτουργικού κόστους, δε βασίζεται σε επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον στοιχεία (υδράργυρος, φθόριο, ακτινοβολία UV) και επομένως αποτελεί ιδανική λύση για τον οικιακό φωτισμό αλλά πολύ περισσότερο για τον επαγγελματικό και βιομηχανικό φωτισμό (ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία, εκθεσιακούς χώρους κ.λπ.), καθώς και για το φωτισμό σε δημόσιους χώρους (δρόμους, γέφυρες, πλατείες, γήπεδα κ.λπ.).
 
Τα LED (Light Emitting Diode), είναι ημιαγωγοί, οι οποίοι εκπέμπουν φωτεινή ακτινοβολία στενού φάσματος, όταν τους παρέχεται μια ηλεκτρική τάση κατά τη φορά ορθής πόλωσης (forward-biased). Το πρώτο LED εφευρέθηκε στη Ρωσία το 1920 από τον Oleg Vladimirovich Losev, ο οποίος παρατήρησε ότι οι δίοδοι που χρησιμοποιούνταν σε ραδιοφωνικούς δέκτες φωτιζόταν όταν τους διαπερνούσε τάση.
 
  • Οι λάμπες Led μειώνουν το ηλεκτρικό φορτίο έως και 90%!
Η χρήση των λαμπτήρων LED, οδηγεί σε μείωση του ηλεκτρικού φορτίου λόγω φωτισμού, σε ποσοστό 80-90% σε σχέση με του συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, και σε ποσοστό 50-75% σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς λαμπτήρες (λάμπες οικονομίας-φθορισμού).
 
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν ήδη δημοσιευθεί οδηγίες που έχουν άμεση σχέση με  την προστασία του περιβάλλοντος και τις εκπομπές CO2 στο περιβάλλον έως και το 2020. Οι οδηγίες έχουν ως στόχο την απόσυρση των λαμπτήρων παλαιάς γενιάς και την αντικατάστασή τους με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας καθορισμένης ενεργειακής κλάσης, με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012, έχουν καταργηθεί οι διαφανείς (δηλαδή όλοι οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και γενικά οι λαμπτήρες νήματος).
 
Εύλογα δημιουργούνται διάφορα ερωτήματα σχετικά με το φωτισμό: ποιους λαμπτήρες θα πρέπει να χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, στα γραφεία μας, στα καταστήματά μας, με τι κριτήρια θα πρέπει να τους επιλέγουμε, τι τελικά θα πετύχουμε, κ.λπ
 
  • Τα οφέλη από την χρήση τους είναι πολλά, η  ποιότητα του φωτισμού είναι εξαιρετική και ανάβουν αμέσως με το πάτημα του διακόπτη, χωρίς να τρεμοπαίζουν.
Τα οφέλη από την χρήση των λαμπτήρων LED, είναι πολλαπλά. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω μερικά:
  • δυνατό, ευχάριστο φως
  • εξαιρετική ποιότητα φωτισμού, με μεγάλο δείκτη χρωματικής απόδοσης (CRI > 80%)
  • υψηλή ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 90%
  • μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη από 25-50.000 ώρες (5 έως 7 φόρες περισσότερο από τους αντίστοιχους λαμπτήρες φθορισμού)
  • μηδενική περιεκτικότητα σε υδράργυρο ή μόλυβδο, με μηδενική εκπομπή επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολίας
  • ελάχιστη παραγωγή θερμότητας (μειωμένο ψυκτικό φορτίο χώρου)
  • ανάβει αμέσως με το πάτημα του διακόπτη, χωρίς να τρεμοπαίζει.
  • φιλικός προς το περιβάλλον (μείωση εκπομπών CO2).
 
  • Αντέχουν 50 φορές περισσότερο από τις απλές
Όλες οι λυχνίες LED είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνεχή χρήση, με μερικές εξ αυτών να αγγίζουν διάρκεια ζωής μέχρι και τις 150.000 ώρες, δηλαδή πάνω από τα 15 χρόνια. Αυτό οφείλεται στην τρόπο λειτουργίας τους. Στις απλές λάμπες μια ίνα βολφραμίου θερμαίνεται από το ηλεκτρικό ρεύμα και εκπέμπει φως, στις led όμως ρέει ρεύμα ανάμεσα από έναν αγωγό και απελευθερώνεται ενέργεια υπό μορφή φωτονίου (φως). Οι κοινές λάμπες λοιπόν, καίγονται, ενώ οι λαμπτήρες LED απλώς μειώνουν την απόδοσή τους σε σχέση με την στάθμη του φωτός που εκπέμπουν.
 
 
Εσύ αντικατέστησες τις παλιές σου λάμπες με LED; 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: LED ΦΩΤΙΣΜΟΣ

  • LEDVANCE – Φως που συναρπάζει!

    Η LEDVANCE αποτελεί έναν κορυφαίο πάροχο γενικού φωτισμού παγκοσμίως, τόσο για επαγγελματίες φωτισμού όσο και για τελικούς καταναλωτές. Προσφέρει ευρεία ποικιλία σε καινοτόμα LED φωτιστικά, έξυπνες λύσεις φωτισμού και ταινίες LED.   τηλ: 2103400800 Περισσότερα