Όρισε πόσο ρεύμα θα καίει το σπίτι σου από το κινητό!

3.908 επισκέψεις στο άρθρο

Θερμοστάτες που προσαρμόζουν τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό, όταν δεν είσαι σπίτι, LED που τις ρυθμίζεις σε ότι χρώμα θες και σβήνουν όταν απομακρύνεσαι, πλυντήρια ρούχων που ορίζουν μόνα τους τη θερμοκρασία ανάλογα τα ρούχα που πλένουν. Όλη η σύγχρονη τεχνολογία εδώ!

GRUNDFOS
Τα συστήματα οικιακής διαχείρισης ενέργειας που περιλαμβάνουν «έξυπνες» δικτυακές συσκευές που μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και να προσαρμόζουν δυναμικά τη χρήση ενέργειας σε ένα σπίτι - έχουν εξελιχθεί εδώ και δεκαετίες και τελικά εμφανίζονται έτοιμες να μπουν στην καθημερινότητά μας.

1.  Συσκευές διαχείρισης ενέργειας: Για να γνωρίζεται πόση ενέργεια καταναλώνεται ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Οι  περισσότερες  συσκευές διαχείρισης ενέργειας που διατίθενται σήμερα (από πολλούς κατασκευαστές)  κερδίζουν μεγάλο τμήμα του καταναλωτικού κοινού, ενώ άλλες βρίσκονται ακόμη στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης και της διάδοσης. Κάθε μία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για εξοικονόμηση ενέργειας. Έξυπνοι θερμοστάτες, έξυπνα βύσματα, λαμπτήρες, έξυπνες συσκευές και οθόνες ενεργειακής κατανάλωσης στο σπίτι, κάθε μία από αυτές τις συσκευές διαθέτει μοναδικά και ξεκάθαρα πλεονεκτήματα, οδηγώντας σε άμεση μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, μέσω αυτοματοποιημένων αλγορίθμων ελέγχου.
 
2.  Έξυπνοι Θερμοστάτες: Ρυθμίζουν τη θέρμανση, τον εξαερισμό και τον κλιματισμό, ακόμη και όταν κανείς δεν είναι σπίτι!

Οι έξυπνοι θερμοστάτες συγκαταλέγονται στις πρώτες συσκευές που διείσδυσαν στην αγορά. Περίπου το 6% όλων των οικιακών πελατών έχουν τώρα εγκαταστήσει έξυπνους θερμοστάτες στα σπίτια τους, σύμφωνα με έρευνες του 2016. Η ανάπτυξη αυτή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή δεδομένου ότι οι έξυπνοι θερμοστάτες εμφανίστηκαν στην αγορά το 2011.
Με απλό προγραμματισμό, απευθείας σύνδεση σε πύλες και εφαρμογές για έλεγχο μέσω κινητού, ελκυστικά σχέδια και ευκολότερη χρήση από τους παραδοσιακούς θερμοστάτες, φαίνεται ότι οι έξυπνοι θερμοστάτες είναι εδώ για να μείνουν. Πολλοί από τους έξυπνους θερμοστάτες στην αγορά προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια από τους κατασκευαστές να μάθουν τις προτιμήσεις των χρηστών (για να βελτιωθούν αυτόνομα τα χρονοδιαγράμματα των ορίων θερμοκρασίας), να αναβαθμιστούν οι συμπεριφορικές προτροπές και η  παρακολούθηση της θέσης του smartphone του χρήστη για τη ρύθμιση του εξοπλισμού θέρμανσης, εξαερισμού και ψύξης όταν κανείς δεν είναι σπίτι. Δεδομένης της ποικιλίας των τακτικών που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και της συγκριτικά πρόσφατης εισαγωγής της τεχνολογίας στην αγορά, η έρευνα που καθορίζει τη μέση εξοικονόμηση ενέργειας παραμένει σε εξέλιξη. Οι εκτιμήσεις προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας μέσω θερμοστατών που πραγματοποιήθηκε κυμάνθηκε από 5% έως 19%!
 
3.  Οι πιο WOW συσκευές της αγοράς: Πλυντήρια ρούχων που προτείνουν τη θερμοκρασία του νερού ανάλογα με το φορτίο, ψυγεία που ρυθμίζουν το χρόνο απόψυξης, ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες που μπορούν να ρυθμίζουν οι ίδιοι τη θερμοκρασία του νερού

Παραδείγματα έξυπνων συσκευών και οι δυνατότητές τους περιλαμβάνουν:
Πλυντήρια ρούχων που μπορούν να καθυστερήσουν την έναρξη του κύκλου πλύσης, να συστήσουν τη χρήση κρύου νερού αντί για ζεστό ή να μειώσουν την ισχύ του κινητήρα ή / και του θερμαντήρα.
Οι στεγνωτήρες ρούχων που μπορούν να αναβάλουν την έναρξη του κύκλου στεγνώματος, εισέρχονται αυτόματα σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας ή μειώνουν την ισχύ του θερμαντήρα για μια καθορισμένη χρονική περίοδο.
Τα ψυγεία που μπορούν να καθυστερήσουν τον χρόνο της επόμενης απόψυξης, αυξάνουν το σημείο ρύθμισης της θερμοκρασίας κατάψυξης κατά λίγους βαθμούς ή να απενεργοποιούν τους θερμοσίφωνες.
Πλυντήρια πιάτων που μπορούν να καθυστερήσουν τον κύκλο πλύσης
Φούρνοι μικροκυμάτων που μπορούν να μειώσουν την ισχύ εξόδου (που οδηγεί σε ελαφρώς μακρύτερους χρόνους μαγειρέματος), μειώνουν τα επίπεδα φωτισμού των φώτων ή μειώνουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες αποθήκευσης νερού που μπορούν να ρυθμίζουν τις τιμές θερμοκρασίας.
Ορισμένες απ αυτές τις συσκευές παρέχουν λεπτομερή δεδομένα χρήσης ενέργειας ή προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να τα ελέγχουν μέσω μιας εφαρμογής για κινητά!
 
4.  Λυχνίες LED: Αλλάζουν χρώμα για να σας διασκεδάσουν, σβήνουν όταν απομακρύνεστε, βελτιώνουν μέχρι και τον ύπνο σας με τις αυτόματες αυξομοιώσεις στην ένταση!

Οι λυχνίες LED είναι ενεργειακά αποδοτικότερες από άλλες λάμπες και δίνουν στο χρήστη τη δυνατότητα να τις ελέγξει. Πολλοί κατασκευαστές πωλούν τώρα προϊόντα LED που μπορούν να ελέγχονται εξ αποστάσεως και σε μερικές περιπτώσεις αλλάζουν χρώμα για διασκέδαση, ατμόσφαιρα ή ακόμα και υγεία (μιμούμενοι το χρώμα του ουρανού το πρωί, το απόγευμα και το βράδυ μπορούν να επηρεάσουν τον κιρκάδιο ρυθμό).
Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων αυτών των λαμπτήρων, οι βασικοί λόγοι της αυξημένης πώλησής τους μέχρι στιγμής είναι η ευκολία, η ασφάλεια, η διασκέδαση και τα πιθανά οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από τον καλύτερο ύπνο έως τη βελτίωση της παραγωγικότητας! Ορισμένα προϊόντα προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως μείωση του φωτισμού με βάση τα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντος ή το geofencing (στο οποίο το σύστημα είναι σε θέση να παρακολουθεί τη θέση του τηλεφώνου ενός χρήστη για να απενεργοποιεί τα φώτα, όταν ο χρήστης εγκαταλείπει το σπίτι ).
 
Ποιά από τις παραπάνω συσκευές θα αγοράζατε; 

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.