LED, τα αρχικά σημαίνουν: Διόδος Εκπομπής Φωτός

LED: Θα σου αντέξουν για πάνω από 15 χρόνια!

64.494 επισκέψεις στο άρθρο

Οι λάμπες LED αντέχουν για πάνω από 15 χρόνια, καίνε 90% λιγότερο ρεύμα και μπορείς να τις αναβοσβήσεις από το κινητό σου και να παίζουν μουσική!

ΛΕΝΤΒΑΝΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED προστατεύετε το περιβάλλον, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν περιέχουν υδράργυρο και μόλυβδο. Η τιμή τους ξεκινά από τα 2ευρώ, για μια κοινή λάμπα των 5,5W.

Kοινοποίησε το »

 
  • Οι λαμπτήρες LED αντέχουν 50 φορές περισσότερο από τις απλές
Όλες οι λυχνίες LED είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνεχή χρήση, με μερικές εξ αυτών να αγγίζουν διάρκεια ζωής μέχρι και τις 150.000 ώρες, δηλαδή πάνω από τα 15 χρόνια. Αυτό οφείλεται στην τρόπο λειτουργίας τους. Στις απλές λάμπες μια ίνα βολφραμίου θερμαίνεται από το ηλεκτρικό ρεύμα και εκπέμπει φως, στις led όμως ρέει ρεύμα ανάμεσα από έναν αγωγό και απελευθερώνεται ενέργεια υπό μορφή φωτονίου (φως). Οι κοινές λάμπες λοιπόν, καίγονται, ενώ οι λαμπτήρες LED απλώς μειώνουν την απόδοσή τους σε σχέση με την στάθμη του φωτός που εκπέμπουν.
  • Καις  90% λιγότερο ρεύμα
Οι λαμπτήρες LED μπορούν να εξοικονομήσουν πάνω από 90% στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε σχέση με τις  παραδοσιακές λάμπες. Πέρα από την χαμηλότερη κατανάλωση, δεν θερμαίνονται όταν λειτουργούν. Αυτό τους καθιστά βολικούς σε κάποιες εφαρμογές, όπως φωτισμό βιτρίνας ή κλειστού επίπλου με τζαμαρία κλπ. αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο ανάφλεξης.
  • Μπορείς να τις αναβοσβήσεις από το κινητό σου ή να παίξουν μουσική!
Οι έξυπνες λάμπες LED διαθέτουν συνδεσιμότητα Bluetooth και επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν άμεσο έλεγχο στις λάμπες μέσω smartphone ή tablet. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του φωτισμού να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι, να ανάβουν συγκεκριμένες ώρες, να αναβοσβήνουν όταν ο χρήστης δέχεται τηλεφωνική κλήση ή ακόμη, να αναβοσβήνουν στον ρυθμό της μουσικής.
  • Προτίμησε επώνυμα προϊόντα, για τα οποία να μπορούν να αποδειχθούν εγγράφως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και έχουν εγγύηση
Δες μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σου χρειαστούν.
  1. Προτιμούμε επώνυμα προϊόντα, για τα οποία να μπορούν να αποδειχθούν εγγράφως τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά αν χρειασθεί.
  2. Επιλέγουμε λαμπτήρες επώνυμους με τουλάχιστον 2 χρόνια εγγύηση και από επώνυμα καταστήματα από τα οποία μπορούμε να λάβουμε τεχνικές οδηγίες και κατευθύνσεις αλλά και να έχουμε επίδειξη των λαμπτήρων
  3. Δεν επιλέγουμε απλά και μόνο με την ισχύ αλλά σε συνδυασμό με την ισχύ, τα lumen και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά (CRI, PF, εγγύηση κ.λπ.)
  4. Δεν προτιμούμε απλά τα φθηνότερα προϊόντα, αλλά αυτά που καλύπτουν τις απαιτήσεις μας (ανάλογα με τη χρήση και το χώρο τοποθέτησης
  5. Συμφέρει η αυτοχρηματοδότηση μέσω σταδιακής αντικατάστασης και μερικής επένδυσης ιδίων χρημάτων ή ιδίας δανειοδότησης
  6. Επιλέγουμε έξυπνους λαμπτήρες για ειδικές χρήσεις
  7. Ζητούμε υπολογισμό εξοικονόμησης ενέργειας για να έχουμε γνώση των τεχνικοοικονομικών σημείων της επένδυσής μας.
 
Έχεις λάμπες led στο σπίτι σου;
Ήξερες ότι υπάρχουν λάμπες LED που παίζουν και μουσική;

 

Kοινοποίησε το »