Μια μαγική βαλβίδα νερού!

Διαβάστηκε από 3464 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/1/2018

Κομψές θερμοστατικές βαλβίδες που θα δώσουν τέλος στην σπατάλη νερού στο σπίτι σου! Η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.

 
  • Όταν κάνεις ντους σπαταλάς 20% νερό παραπάνω από αυτό που χρειάζεσαι!
«Συνήθως το 20% του νερού που χρησιμοποιούμε για κάθε ντους ουσιαστικά χάνεται κατά τη διάρκειά του», λέει ο Jonah Schein, τεχνικός συντονιστής για τα σπίτια και τα κτίρια του προγράμματος WaterSense της EPA.
  • Το καθημερινό σου μπανάκι αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
Το χειρότερο, όμως, για το περιβάλλον είναι ότι το απλό, καθημερινό μπάνιο του κάθε ατόμου αποτελεί το 17% της χρήσης του νερού στα σπίτια. Επιπλέον, επειδή το νερό που βγαίνει από τις κεφαλές των ντους είναι ζεστό, το ντους αποτελεί μια καταπακτή ενέργειας. Είναι συνήθως ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα κατανάλωσης ζεστού νερού στο σπίτι, για αυτό και η θέρμανση νερού αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι.
  • Οι θερμοστατικές βαλβίδες θα δώσουν τέλος στην τριπλή σπατάλη νερού, ενέργειας και χρημάτων.
Πρόκειται λοιπόν για μια τριπλή σπατάλη: νερού, ενέργειας και, φυσικά, χρημάτων. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται ένα μικρό κομμάτι της τεχνολογίας που ονομάζεται θερμοστατική βαλβίδα διακοπής. Οι θερμοστατικές βαλβίδες χρησιμοποιούνται ήδη στα πολυτελή ντους για να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του νερού, να σιγουρεύουν ότι ο συνδυασμός του ζεστού και κρύου νερού παραμένει σταθερός και ότι το νερό δεν θα αρχίσει ξαφνικά να καίει επικίνδυνα αν για κάποιο λόγο το κρύο νερό σταματήσει να ρέει. Αλλά μια θερμοστατική βαλβίδα διακοπής κάνει και κάτι διαφορετικό: αφήνει το νερό να τρέξει μέχρι να φτάσει μια ορισμένη θερμοκρασία και στη συνέχεια σταματά τη ροή, μέχρι να ανοίξεις εκ νέου τη βαλβίδα!
  • Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! 
Η θερμοστατική βαλβίδα τοποθετείται στο σωλήνα πριν την κεφαλή του ντους και καθορίζει αυτόματα την σπατάλη του νερού. Είναι μάλιστα τόσο κομψό που για πολλούς πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό και για λόγους… αισθητικής! Σκεφτείτε πόση ενέργεια, νερό και χρήματα θα εξοικονομήσετε, με αυτή η μικρή συσκευή που μπορεί να σας σώσει:
 
Ακόμα και αν υπάρχει ένα αρχικό κόστος (27 ευρώ τώρα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο, εφόσον υπάρξει μαζική παραγωγή), η εξοικονόμηση είναι μεγάλη, έχει μεγάλη διάρκεια ενώ παράλληλα συμβάλλει και στην προστασία των επιρρεπών στην ξηρασία περιοχών. 

Πως σου φαίνεται το μοντέρνο gadgeτάκι που θα σου προσφέρει 3πλό κέρδος;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

  • Rotosal ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ

    Με την κατάργηση του βόθρου απαλλάσσεστε άμεσα από τα έξοδα που τον συνοδεύουν. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα του κήπου, κάνοντας έτσι σημαντική οικονομία στον λογαριασμό του νερού. Περισσότερα

Συσκευή ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σου!

Ηλιακή ομπρέλα που φορτίζει το κινητό σου!

Γίνε ο άρχοντας του camping με την πιο cool ηλιακή σκηνή!

Έξυπνη βαλβίδα νερού για 3πλό κέρδος!

Εσύ ξάπλα στη σκιά και η ομπρέλα σου φορτίζει το κινητό!

Υφάσματα σου φορτίζουν από κινητό μέχρι...ιστιοπλοϊκό

Gadgets που «δουλεύουν» κάνοντας ... ηλιοθεραπεία!

Drone κάμερα μικρότερη απ` το κινητό σου!

Τρελά Gadgets σπιτιού για 2πλό κέρδος!

Ηλ. Ποδήλατο: “Συνδέσου” και ξεκίνα το πετάλι!

Σκηνή για camping φορτίζει όλες σου τις ηλεκτρικές συσκευές!

`Μαγική` βαλβίδα νερού!

«Πράσινα» gadgets για την παραλία… Τρεεελάθηκα!

«Πράσινα» gadgeτάκια με ... υπερδυνάμεις!

Κάνεις σκέιτ και φορτίζει το κινητό!

Πρωτότυπα gadgets από τον ήλιο!

Ηλεκτρικό ποδήλατο με την μπαταρία στην...πλάτη!

Ηλιακή συσκευή που φωτίζει κάθε γωνία του σπιτιού!

Υπολογιστής σε μέγεθος… χωριού

Φορτίζεις παντού! Κινητό, tablet και ό,τι άλλο θες!

περισσότερα »