Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές του Υαλοπίνακα

Διαβάστηκε από 3506 αναγνώστες -

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η ημερίδα εκπαίδευσης-ενημέρωσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στην Αθήνα, σχετικά με τις Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές του Υαλοπίνακα.

 
Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σκοπός της οποίας ήταν να αναδειχθεί το γυαλί ως το κορυφαίο δομικό υλικό, το οποίο διαθέτει όλα εκείνα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Το γυαλί πέρα από ένα πλήρως οικολογικό υλικό, εξοικονομεί πολύ μεγάλα ποσοστά ενέργειας και μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών άνεσης και φυσικά ασφάλειας.

Οι ενότητες που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ήταν:

• Αρχές Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων
• Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Υαλοπινάκων για την Ασφάλεια & την ¶νεση
• Σύγχρονες Τεχνολογίες Υαλοπινάκων για Διαχείριση Ενέργειας &Ηχομείωση στο κέλυφος του κτιρίου.

Στον εναρκτήριο λόγο του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ κ. Χρήστος Λούσης αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στα τεράστια ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας που μπορεί και πρέπει να προσφέρει ο υαλοπίνακας, δημιουργώντας ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την χώρα και για τους πολίτες. Επεσήμανε τη θεσμοθέτηση των “Αρχών Ασφαλείας Εφαρμογής Υαλοπινάκων” από την Ομοσπονδία, καταστώντας σαφές τον ελεγκτικό ρόλο που θα αναλάβει η ΠΟΕΒΥ. Κυρίαρχος ρόλος του Προέδρου και της Ομοσπονδίας είναι η προστασία των παιδιών και των πολιτών, καθώς επίσης και η θωράκιση του κλάδου με τεχνικά καταρτισμένους μεταποιητές – εμπόρους – υαλοθέτες προτεινόμενους από την ίδια την Ομοσπονδία για την προμήθεια και τοποθέτηση των υαλοπινάκων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΒΥ έκλεισε την ομιλία του επικεντρώνοντας σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε την ενημέρωση των μηχανικών, ότι δεν απαιτείται πάντα και η αντικατάσταση του κουφώματος μαζί με τον υαλοπίνακα για την επίτευξη μεγάλων ποσοστών εξοικονόμησης ενέργειας. Στο δεύτερο άξονα ενημέρωσε ότι στις τάξεις της ΠΟΕΒΥ είναι ενταγμένα τεχνικά καταρτισμένα μέλη, τα οποία έχουν υπογράψει οικιοθελές συμφωνητικό ακολουθώντας τις προδιαγραφές της.
Τέλος, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός στην ομιλία του αναγνώρισε πλήρως ως αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της χώρας την εξοικονόμηση ενέργειας, συνυπογράφοντας την δυναμική που μπορεί να προσφέρει ο υαλοπίνακας προς αυτή την κατεύθυνση. Επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία του Επιμελητηρίου με την ΠΟΕΒΥ, η οποία θα συνεχιστεί και με άλλες παρόμοιες δράσεις. Τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να περάσει σε καινούριες εποχές όπου προτεραιότητα θα είναι οι προδιαγραφές για την ασφάλεια και την απόδοση των κτιρίων, καθώς θα πρέπει να εξελισσόμαστε ανάλογα με την εποχή μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ

  • Καινοτόμες Λύσεις στα συστήματα Κουφωμάτων

    Καινοτομία- Mέγιστη άνεση- Μετρήσιμη Ποιότητα- Για το σύγχρονο τρόπο ζωής! Η ασυμβίβαστη προσήλωση της REHAU: στην τελειότητα, επεκτείνεται σε κάθε στάδιο παραγωγής προφίλ παραθύρων και πορτών: Σχεδιασμός, Πρώτες Ύλες, Κατασκευή, Τοποθέτηση, Συλλογή, Ανακύκλωση. τηλ: 2310 633301, 210 6682500 Περισσότερα