Μηδένισε τον λογαριασμό του ρεύματος!

15.913 επισκέψεις στο άρθρο

O ήλιο θα πληρώνει το ρεύμα σου, των παιδιών αλλά και των εγγονών σου! Με την αυτό-παραγωγή ρεύματος έχεις την δυνατότητα όχι μόνο να μηδενίσεις τα έξοδα ρεύματος και θέρμανσης αλλά να έχεις και επιπλέον κέρδος. Βάλε τώρα φωτοβολταϊκά!

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

    Kοινοποίησε το »

  • Μπορείς να μηδενίσεις το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας με την αυτό-παραγωγή ρεύματος.
Το Net Metering  σου δίνει την δυνατότητα να παράγεις το ρεύμα που έχεις ανάγκη και έτσι να απαλλαγείς από τα έξοδα για ηλεκτρισμό (η τιμή της kWh άλλωστε έχει αυξητική τάση). Συν ότι ξενοιάζεις από τις μελλοντικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Είναι από τις πλέον συμφέρουσες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού. `Ασε τον ήλιο να πληρώνει τον λογαριασμό!
  • Τα  φωτοβολταϊκά πάνελ πρέπει να εγκαθίστανται σε 100% ασκίαστο μέρος του κτιρίου, όπως η ταράτσα.
Tα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να εγκαθίστανται επί κτιρίων ή επί εδάφους, ή άλλων κατασκευών, περιλαμβανομένων και αυτών του πρωτογενούς τομέα (αγροτικές αποθήκες, κτηνοτροφικές μονάδες, κ.λπ.) σύμφωνα με την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία. Τα συστήματα εγκαθίστανται στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις κατανάλωσης που τροφοδοτούν ή σε όμορο αυτής χώρο.
Η τοποθέτηση προϋποθέτει περίπου 15 τ.μ. ανά κιλοβάτ αν το σύστημα μπει σε ταράτσα ή επί του εδάφους και περίπου 7 τ.μ. ανά κιλοβάτ αν μπει σε κεκλιμένη στέγη. Ο χώρος πρέπει να είναι κατά το δυνατόν 100% ασκίαστος καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικά, το σύστημα θα λειτουργεί με μικρότερη απόδοση.

Τα επιτρεπόμενα όρια ισχύος
Η ισχύς κάθε φωτοβολταϊκού συστήματος μπορεί να ανέρχεται μέχρι 20 κιλοβάτ (kWp) ή μέχρι 50% της συμφωνημένης ισχύος της εγκατάστασης κατανάλωσης (σε kVA), εφόσον το τελευταίο μέγεθος υπερβαίνει τα 20 kWp. Για παράδειγμα, για συμφωνημένη ισχύ κατανάλωσης 55 kVA (τυποποιημένη παροχή Νο 4), η μέγιστη επιτρεπτή ισχύς φωτοβολταϊκού είναι 27,5 kWp, ενώ για συμφωνημένη ισχύ κατανάλωσης 85 kVA (τυποποιημένη παροχή Νο 5), μέγιστη επιτρεπτή ισχύς είναι 42,5 kWp.

Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη ισχύς ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που θα εγκατασταθεί στο πλαίσιο του προγράμματος αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 500 kWp. Ειδικά στην Πελοπόννησο και στο τμήμα της Εύβοιας νοτίως του Αλιβερίου, καθώς και στα νησιά `Ανδρο και Τήνο, η μέγιστη ισχύς φωτοβολταϊκού συστήματος περιορίζεται επί του παρόντος στα 20 kWp.

Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η ισχύς των φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορεί να ανέρχεται μέχρι 10 kWp και ειδικά στην Κρήτη μέχρι 20 kWp ή μέχρι 50% της συμφωνημένης ισχύος της εγκατάστασης κατανάλωσης (σε kVA), εφόσον το τελευταίο μέγεθος υπερβαίνει τα 10 kWp ή για την Κρήτη τα 20 kWp. Σε κάθε περίπτωση η μέγιστη ισχύς ενός φωτοβολταϊκού συστήματος που θα εγκατασταθεί στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά δεν μπορεί να υπερβαίνει το όριο των 50 kWp για την Κρήτη και των 20 kWp για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.
 
  • Μπορείς να επεκτείνεις το σύστημα σου και να έχεις δωρεάν θέρμανση για πάντα.
Με την παράλληλη χρήση αντλιών θερμότητας, που αποτελεί την βέλτιστη λύση εξασφαλίζεις εκτός από το ρεύμα και δωρεάν θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης για πάντα. Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας, πετυχαίνουμε έως και 6 φορές μεγαλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους τρόπους θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα. Με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας μπορούμε να έχουμε μικρότερο κόστος για την θέρμανση της κατοικίας μας από 50%-70%. Το πόσο μικρότερο κόστος θα έχουμε εξαρτάται από το κόστος πετρελαίου, το κόστος του ρεύματος, την θερμομόνωση της κατοικίας και τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή.
 
  • Ασε το περιβάλλον βιώσιμο για τα παιδιά σου. Το Net Metering δεν επιβαρύνει το σύστημα και τους υπόλοιπους καταναλωτές!
Συμβάλεις στη μείωση εκπομπών CO2 και άλλων επικίνδυνων ρύπων. Η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές ρύπων, όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ. Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.

Πως σου φαίνεται η ιδέα να απαλλαγείς από τα έξοδα του ρεύματος;
Mήπως έχεις εξοχικό που θα ήταν ότι πρέπει να εγκαταστήσεις σύστημα αυτό-παραγωγής;

Kοινοποίησε το »

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC