ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση

ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση

ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση

  • ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση
  • ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση
  • ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση

ΦΒ πλαίσια που δεν χάνουν απόδοση

22.394 επισκέψεις στο άρθρο

Τα σύγχρονα φωτοβολταϊκά πλαίσια δεν χάνουν την απόδοσή τους και αποτελούν το 50-60% της συνολικής αξίας της επένδυσης. Μην κάνετε επιλογές σύμφωνα με το χαμηλό κόστος γιατί θέτετε σε κίνδυνο όλη την επένδυση!

RECOM – TECHNOLOGIES
ENERGY EXPERTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι Κ Ε

Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών διαθέτει πλέον πλούσια εμπειρία σε επίπεδο νομοθεσίας, θεσμών, λειτουργίας και τεχνικού επιπέδου, παρακολουθώντας την τεχνολογική εξέλιξη του εξοπλισμού, και τη συμπεριφορά και απόδοση των συστημάτων σε πραγματικές συνθήκες.

Kοινοποίησέ το »


1. Το net metering είναι νούμερο 1 στοιχείο του σύγχρονου σπιτιού και κτιρίου, αυξάνοντας κατά πολύ την αξία του.
Ο ενεργειακός συμψηφισμός αποτελεί, πιθανότατα, τον βέλτιστο τρόπο αξιοποίησης και εφαρμογής της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, διότι φέρνει την παραγωγή ενέργειας μέσα στην κατανάλωση, παρέχοντας το πλέον ορθολογικό και ισορροπημένο κίνητρο: «παράγουμε ενέργεια εκεί που την καταναλώνουμε και ωφελούμαστε από τη σημαντικότατη εξοικονόμηση».
Επιπλέον, ένα φωτοβολταϊκό σύστημα Net-Metering αποτελεί ενεργό στοιχείο του σύγχρονου σπιτιού και κτιρίου και αυξάνει την αξία του, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος λειτουργίας, αλλά κυρίως θωρακίζοντας το νοικοκυριό ή την επιχείρηση απέναντι σε μελλοντικές αυξήσεις του κόστους της ενέργειας.

2Είναι σημαντική η επιλογή σωστού φωτοβολταϊκού πλαισίου, μιας και αποτελεί το 50-60% της αξίας όλης της επένδυσης
Οι καταναλωτές επιζητούν την ποιότητα και από την πλευρά των Εμπορικών και Τεχνικών Εταιρειών –δυστυχώς– όλοι διατείνονται ότι την προσφέρουν.
Στην πραγματικότητα:
  • Η επένδυση σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα διαρκεί –ή πρέπει να διαρκεί – τουλάχιστον 25-30 χρόνια. 
  • Ανεξάρτητα από το μέγεθος του συστήματος, ακόμη και στα σημερινά επίπεδα τιμών, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια αποτελούν το 50-60% της αξίας της επένδυσης. 
  • Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια εκτίθενται άμεσα στο περιβάλλον για περισσότερα από 25 χρόνια.
Επομένως, ένα ποιοτικό φωτοβολταϊκό πλαίσιο πρέπει να εξασφαλίζει: 
  • Υψηλή απόδοση για τουλάχιστον 25-30 χρόνια 
  • Ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία, η οποία είναι εξαιρετικής σημασίας, ειδικά στα συστήματα Net-Metering, τα οποία κατά μία έννοια ταυτίζονται με το κόστος λειτουργίας του κτιρίου.
3. Μηνεπιλέγετε χαμηλού κόστους φωτοβολταϊκά γιατί θέτετε σε κίνδυνο όλη την επένδυση
Οι φωτοβολταϊκές επενδύσεις δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αγώνας ταχύτητας. Το αντίθετο μάλιστα: πρόκειται για αγώνα αντοχής, μεγάλων αποστάσεων και ανώμαλου δρόμου. Δίνοντας προτεραιότητα στο χαμηλό κόστος κτήσης με στόχο τη γρήγορη απόσβεση της επένδυσης, είναι πλέον αποδεδειγμένο και στην πράξη ότι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ίδια η επένδυση.

4. Μάθετε τι ακριβώς πρέπει να αναζητήσετε για τα φωτοβολταϊκά πλαίσια πριν επενδύσετε. Τα παρακάτω αποτελούν απολύτως απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν πριν προμηθευτεί κανείς φωτοβολταϊκά πλαίσια: 
  • Πιστοποιήσεις κατά IEC 61215(edition 2), IEC 61730(Protection Class II)
  • Πιστοποιήσεις Εργοστασίου βάσει ISO 9001/ISO14001/ISO 18001
  • Πιστοποιητικό Χώρας Προέλευσης και Κατασκευής 
  • Όροι Εγγύησης Εργοστασίου 
  • Οικονομική Κατάσταση του Κατασκευαστικού Οίκου 
  • Το εργοστάσιο πρέπει να συνοδεύει κάθε παράδοση με τις ακριβείς μετρήσεις των βασικών χαρακτηριστικών των Φ/Β πλαισίων ανά σειριακό αριθμό (flash-report) 
Πηγή το άρθρο του κ. Πάνου Μπλάτσιου, Φυσικού, Διευθυντή Ανάπτυξης Προϊόντων SOLARWATT (Ελλάδα, Κύπρος), TESCO A.E.

Εσείς με τι κριτήρια επιλέξατε φωτοβολταϊκά πλαίσια;

Kοινοποίησέ το »

ΝΑΝΟΔΟΜΗ
OLYMPIC