Energy Trend: πτώση τιμών στα φωτοβολταϊκά το Β τρίμηνο του 14

Διαβάστηκε από 9382 αναγνώστες -

Ο τομέας Energy Trend της TrendForce (Taipei) αναμένει χαμηλότερες τιμές στα φωτοβολταϊκά προϊόντα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

 

Η εταιρεία σημειώνει ότι οι τιμές συμβάσεων πολυπυριτίου μειώθηκαν σε 21-22 δολάρια ανά χιλιόγραμμο (kg), μετά την επίτευξη των $23/kg το Μάρτιο του 2014. Η EnergyTrend διαπίστωσε ότι η πτώση των τιμών συμβάσεων οδήγησε σε, επίσης, μείωση των spot τιμών πολυπυριτίου.

«Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης μονο-si πλακιδίων, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται σε υψηλής ποιότητας πολυπυρίτιο τον Απρίλιο, γεγονός που οδήγησε σε μειωμένη ζήτηση για κανονικής ποιότητας πολυπυρίτιο, που στο παρελθόν ήταν σε υψηλή ζήτηση», δήλωσε ο Διευθυντής Έρευνας της EnergyTrend, Arthur Hsu.

«Εν τω μεταξύ, η ζήτηση βοηθητικού υλικού έχει μειωθεί, οδηγώντας σε βελτίωση της κατάστασης προσφοράς-ζήτησης, καθώς οι κατασκευαστές επικεντρώνονται πλέον σε προϊόντα υψηλής απόδοσης και μονο-si προϊόντα. Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η διαφορά τιμής μεταξύ βοηθητικού υλικού και κανονικών προϊόντων είναι περίπου 15%».

Η εταιρεία αναφέρει μειώσεις των τιμών τάξης 0,3-0,6%, κατά μήκος της αλυσίδας αξίας φωτοβολταϊκών, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Β τριμήνου του 2014, με τις τιμές μονάδας να πέφτουν 0,64%, στα $0,619 ανά watt.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ