NPD Solarbuzz: Ξεπερνά τα 50GW η φωτοβολταϊκή ζήτηση παγκοσμίως

Διαβάστηκε από 8484 αναγνώστες -

Σύμφωνα με το NPD Solarbuzz η παγκόσμια φωτοβολταϊκή ζήτηση το Α τρίμηνο του 14 έθεσε νεό ρεκόρ, το πέμπτο έτος στη σειρά όπου ένα τριμηνιαίο ρεκόρ τίθεται κατά το Α τρίμηνο.

 

Η εταιρεία έρευνας αγοράς είπε ότι η ζήτηση, κατά το Α τρίμηνο, αυξήθηκε κατά 35%, σε πάνω από 9GW, συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ του 2013. Η ζήτηση τελικής αγοράς φαίνεται να οδηγείται από την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι μαζί αντιπροσώπευσαν πάνω από το ένα τρίτο της ζήτησης, θέτοντας ταυτόχρονα νέα τριμηνιαία ρεκόρ φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

«Η ζήτηση ρεκόρ που τέθηκε από τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών αποτελεί την πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που ένα ρεκόρ τριμήνου έχει οριστεί στην αρχή του έτους», δήλωσε ο Michael Barker, ανώτερος αναλυτής του NPD Solarbuzz. «Ενώ η ζήτηση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου θέτει συνήθως το χαμηλότερο σημείο του έτους, τα επίπεδα ανάπτυξης κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου παρέχουν ένα εξαιρετικό μέσο συγκριτικής αξιολόγησης της ζήτησης για το υπόλοιπο έτος».

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία ερευνών δήλωσε ότι η ζήτηση δείχνει ότι η αγορά φωτοβολταϊκών είναι σχεδόν στο επίπεδο των 40 GW και έτοιμη να πάει πέρα από το επίπεδο των 50GW μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Καθαρά σε αναλογική βάση, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 παρέχει ισχυρή εμπιστοσύνη ότι κατά τη διάρκεια του έτους η ηλιακή PV ζήτηση θα φτάσει πράγματι, και ενδεχομένως ακόμη και να ξεπεράσει, το σύνολο προβλέψεων των 49GW του NPD Solarbuzz για το 2014», σημείωσε ο Barker.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ