GT: Νέα τεχνολογία επιμετάλλωσης και διασύνδεσης φωτοβολταϊκών

Διαβάστηκε από 8679 αναγνώστες -

Η GT Advanced Technologies Inc., εισήγε μια νέα τεχνολογία επιμετάλλωσης και διασύνδεσης φωτοβολταϊκών κυττάρων, η οποία υποστηρίζει ότι θα εξασφαλίσει σημαντική εξοικονόμηση.

 

Η τεχνολογία "Merlin" της GT, περιλαμβάνει ένα ευέλικτο πλέγμα που αντικαθιστά τις ράβδους από ασήμι, το οποίο υποστηρίζει ότι θα βελτιώσει την απόδοση μετατροπής, καθώς και τη μείωση των εξόδων της πάστας αργύρου. Η εταιρεία λέει ότι οι μονάδες που θα ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία θα είναι πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές, καθώς και παράγοντες που θα καθιστούν τη μορφοποίηση πιο εύκολη στο χειρισμό.

Η GT λέει ότι η τεχνολογία μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής φωτοβολταϊκών κυττάρων και μονάδων, με μικρές αλλαγές στην οθόνη που χρησιμοποιείται για τη σχηματοποίηση διαστημάτων δακτύλου σε φωτοβολταϊκές κυψέλες. Η εταιρεία αναφέρει ότι ο συνδυασμός ευέλικτου δικτύου και κατακερματισμένων δακτύλων οδηγεί σε χαμηλότερες απώλειες αντίστασης, αυξάνοντας έτσι την απόδοση της μονάδας.

Η GT σημειώνει, επίσης, ότι η τεχνολογία λειτουργεί με όλες τις κυτταρικές διεργασίες τόσο για μονοκρυσταλλικά, όσο και για πολυκρυσταλλικά κύτταρα. Επιπροσθέτως, η GT υποστηρίζει ότι τα χαρακτηριστικά σχετικά με την κυττάρου-προς-δίκτυο και κυττάρου-προς-κύτταρο διασύνδεση πλέγματος, θα επιτρέψουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα μονάδας υπό ανακύκλωση της θερμοκρασίας και μηχανική κάμψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ