Tο κόστος των φωτοβολταϊκών πλαισίων παγκοσμίως μειώθηκε αισθητά

2.095 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρεία MP-Energy Φωτοβολταϊκα, ανακοινώνει ότι:

 MP-Energy

Μετά την κατάργηση των δασμών στα Κινέζικα φωτοβολταϊκά την 3η Σεπτεμβρίου 2018, που είχαν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κόστος των φωτοβολταϊκών πλαισίων παγκοσμίως μειώθηκε αισθητά. Ως αποτέλεσμα η τιμή ενός φωτοβολταϊκού διασυνδεδεμένου με το Δίκτυο πλησιάζει (περιλαμβανομένης της εγκατάστασης) το όριο των 1000¤/kwp (επιπλέον ΦΠΑ) και σε εγκαταστάσεις πάνω από 10kwp είναι αρκετά κάτω και από το όριο αυτό.

Για παράδειγμα ένα φωτοβολταϊκό 10kwp που ξεπερνούσε σε κόστος το 2010 τις 45.000¤, τον Οκτώβριο του 2018 με ποιοτικά (Γερμανικά-Ιαπωνέζικα-Αμερικάνικα) υλικά κοστίζει 13.000¤ ενώ με Κινέζικα (η  MP-Energy δεν συστήνει χαμηλού κόστους και αμφιλεγόμενης ποιότητας υλικά) κάτω από 11.000¤. Ένα φωτοβολταϊκό 10kwp netmetering παράγει στην Αθήνα 16.000kwh το έτος μειώνοντας το λογαριασμό μίας κατοικία κατά τουλάχιστον 2.000¤ ετησίως. Η απόσβεση λοιπόν ενός φωτοβολταϊκού συστήματος συμψηφισμού γίνεται σε λιγότερο από 7 έτη καθιστώντας τα φωτοβολταϊκά netmetering εξαιρετικά ελκυστικά με τις νέες τιμές.

Η  MP-Energy  εκμεταλλευόμενη την πτώση αυτή των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων προσφέρει, σε όλα τα φωτοβολταϊκα συστήματα που εγκαθιστά, πλαίσια άνω των 300Wp, μονοκρυσταλλικού πυριτίου και Ευρωπαϊκών εταιρειών (Sharp, Qcells) και μόνο. Έχοντας εγκαταστήσει εκατοντάδες αυτόνομα φωτοβολταϊκά και φωτοβολταϊκά netmetering η  MP-Energy επιλέγει τα πιο αξιόπιστα και ποιοτικά προϊόντα για την κατασκευή ενός αξιόπιστου φωτοβολταϊκού συστήματος.

Αποφασίσαμε λοιπόν στην  MP-Energy, μένοντας πιστοί στην διαχρονική μας πορεία, να επιλέξουμε τα ποιοτικότερα υλικά της αγοράς και να τα προσφέρουμε στις καλύτερες τιμές ώστε η μέση Ελληνική οικογένεια να απολαμβάνει τα οφέλη του ήλιου για πολλές δεκαετίες απροβλημάτιστα. Προσφορές με τα νέα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά πλαίσια μπορείτε να δείτε στο νέο siteτης MP-Energy.