«Με το ποδήλατο στη δουλειά»

1.697 επισκέψεις στο άρθρο

5η θέση για την ομάδα του Ομίλου Quest και όφελος 344kg CO2 για όλους

Διανύοντας αθροιστικά με το ποδήλατό τους από και προς το γραφείο 1.542 χιλιόμετρα,  οι εργαζόμενοι του Ομίλου Quest, συμμετείχαν εθελοντικά στον φιλικό διαγωνισμό «Με ποδήλατο στη δουλειά» αντισταθμίζοντας την κατανάλωση 154 λίτρων βενζίνης και την έκλυση 344 κιλών διοξειδίου του άνθρακα, κατακτώντας παράλληλα και την πέμπτη θέση μεταξύ 130 οργανισμών.
 
Η καμπάνια «Με ποδήλατο στη δουλειά» παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, εξοικονομώντας χρήματα, κερδίζοντας ευεξία και δημιουργώντας ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας. Κατά τη φετινή καμπάνια, η οποία διήρκεσε από την 1η έως τις 31 Μαΐου, η συνολική ποσότητα  βενζίνης που εξοικονομήθηκε ανέρχεται σε 6.483 λίτρα, ενώ η συνολική εξοικονόμηση CO2 σε 14.471 kg.
 
Η συμμετοχή στην ενέργεια «Με ποδήλατο στη δουλειά» εντάσσεται στο πλαίσιο της καλλιέργειας του εθελοντισμού, της ενεργής συμμετοχής σε πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και της καλύτερης υγείας και ποιότητας ζωής  μέσω της άσκησης, που προάγει ο Όμιλος Quest. Με στόχο τη διευκόλυνση των ποδηλατών, στα κτήρια των εταιρειών του Ομίλου Quest έχουν τοποθετηθεί δέστρες για τα ποδήλατα ήδη από το 2012, ενώ γίνονται περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές που ευνοούν την ποδηλατική μετακίνηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία ACS, ήταν χορηγός της οργάνωσης του διαγωνισμού.