Η ηλεκτρόλυση δημιουργεί στον ηλιακό θερμοσίφωνα διάβρωση, σκουριά, τρύπημα. Η ράβδος μαγνησίου δίνει τη λύση.

Η ηλεκτρόλυση δημιουργεί στον ηλιακό θερμοσίφωνα διάβρωση, σκουριά, τρύπημα. Η ράβδος μαγνησίου δίνει τη λύση.

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην «τρυπήσει» ο Ηλιακός σου!

  • Η ηλεκτρόλυση δημιουργεί στον ηλιακό θερμοσίφωνα διάβρωση, σκουριά, τρύπημα. Η ράβδος μαγνησίου δίνει τη λύση.
  • Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην «τρυπήσει» ο Ηλιακός σου!

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην «τρυπήσει» ο Ηλιακός σου!

9.150 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης και πως το αντιμετωπίζεις. Η ράβδος μαγνησίου (ανόδιο) προστατεύει τον ηλιακό θερμοσίφωνα από τη διάβρωση (σκουριά). Χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού από 20-30 χρόνια με τη σωστή συντήρηση.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας κάνει τη δουλειά του χειμώνα-καλοκαίρι εξασφαλίζοντας άφθονο ζεστό νερό με ασύγκριτη οικονομία, αλλά και σε βοηθά και στην οικονομική θέρμανση (τριπλής ενέργειας), αλλά όπως όλα τα πράγματα, έχει και αυτός ανάγκη από σωστή και πλήρη συντήρηση για να «ζήσει» πάρα πολλά χρόνια χωρίς βλάβες (άρα έξοδα που μπορείς να αποφύγεις.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Ράβδος μαγνησίου & ο ηλιακός σου δεν θα σκουριάσει-τρυπήσει!
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ηλεκτρόλυσης (διάβρωση, σκουριά)
  • Η ράβδος μαγνησίου (ανόδιο) θυσιάζεται για να μη σκουριάσει-τρυπήσει ο ηλιακός
  • Χρειάζεται αλλαγή κάθε 2-3 χρόνια
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού θερμοσίφωνα (20-30 χρόνια)
Η ηλεκτρόλυση δημιουργεί στον ηλιακό διάβρωση, σκουριά, τρύπημα!

Στον ηλιακό θερμοσίφωνα παρουσιάζεται το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Τον διαβρώνει, με αποτέλεσμα την παρουσία διαρροών που οδηγεί –αν δεν το φροντίσεις- σε ανεπανόρθωτη ζημιά. Γιατί γίνεται αυτό; Πολύ απλά, χωρίς τεχνικούς όρους, το φαινόμενο αυτό συμβαίνει λόγω της επαφής με το νερό, αλλά και λόγω της διαφορετικότητας των μετάλλων που αποτελούν τον ηλιακό, αλλά και το δίκτυο (χαλκός, αλουμίνιο και ατσάλι).

Η ράβδος μαγνησίου δίνει τη λύση, τι πρέπει να προσέξεις!

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηλεκτρόλυσης στον ηλιακό θερμοσίφωνα τοποθετείται στο εσωτερικό του θερμοδοχείου (στο γνωστό μας boiler) μία ράβδος. Η ράβδος αυτή (ανόδιο) είναι κατασκευασμένη από μαγνήσιο και η δουλειά της είναι να προστατεύει τον ηλιακό μας από την ηλεκτρόλυση (διάβρωση, σκουριά). Ουσιαστικά, για να το πούμε απλά, η ράβδος μαγνησίου θυσιάζεται και διαβρώνεται στη θέση των προστατευομένων μετάλλων του ηλιακού σου θερμοσίφωνα.

Η ράβδος μαγνησίου είναι ένα αναλώσιμο υλικό, φθείρεται και χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 2-3 χρόνια (ανάλογα τη χρήση και την σκληρότητα του νερού ανά περιοχή). Η αντικατάστασή της περιλαμβάνεται σε ένα πλήρες service συντήρησης.

Αν συντηρείς σωστά τον ηλιακό θερμοσίφωνα, τότε αυτός θα σε ανταμείψει και θα έχει διάρκεια ζωής  μεγαλύτερη από 20-30 χρόνια. Αν «ξεχνάς» να αλλάζεις τη ράβδο μαγνησίου, τότε ο ηλιακός σου δεν θα «ζήσει» για πολλά χρόνια -η διάρκεια ζωής μπορεί να μειωθεί στο μισό ή και λιγότερο- γιατί πολύ απλά θα σκουριάσει και θα τρυπήσει το θερμοδοχείο (boiler).