ΑΚΤΩΡ FM: Ο απόλυτος ηγέτης στην τεχνική διαχείριση

4.301 επισκέψεις στο άρθρο

Η Aκτωρ FM αναλαμβάνει τη διαχείριση και συντήρηση εγκαταστάσεων, ανεξάρτητα από τον τύπο κατασκευής, την έκταση ή το σκοπό του κάθε έργου, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη και υπεύθυνη εξυπηρέτηση.

Η `Aκτωρ FM  αναλαμβάνει τη διαχείριση  και συντήρηση εγκαταστάσεων, ανεξάρτητα από τον τύπο κατασκευής, την έκταση ή το σκοπό του κάθε έργου, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη και υπεύθυνη εξυπηρέτηση. Επικεντρωνόμαστε σε οικονομικά αποδοτικές προσεγγίσεις, οι οποίες μας επιτρέπουν να παρέχουμε τεχνολογικές λύσεις, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Παρέχουμε έξυπνες, καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για πελάτες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του λιανεμπορίου, της υγείας, της εκπαίδευσης και της φιλοξενίας.  

Η διαχείριση εγκαταστάσεων ως αντικείμενο της ΑΚΤΩΡ Facility Management Α.Ε περιλαμβάνει τη λειτουργία, την επίβλεψή, τον έλεγχο, την προβλεπτική συντήρηση και την επιδιόρθωση πιθανών βλαβών. Η ΑΚΤΩΡ FM έχει επίσης τη δυνατότητα να παρέχει συμβάσεις Συνολικής Εγγύησης για το σύνολο του τεχνικού εξοπλισμού, να αναλαμβάνει εργασίες μετασκευών και ανακαινίσεων και να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Ειδικότερα στη συντήρηση των Φωτοβολταϊκών  πάρκων με την οποία ασχολείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 8 χρόνια, έχει καταφέρει να διατηρήσει στο σύνολο των έργων της , σε εγκατεστημένη ισχύ άνω των 250 MW, πολύ υψηλούς δείκτες απόδοσης και διαθεσιμότητας. Παρέχοντας λύσεις τόσο σε λειτουργικούς τομείς, όπως συντήρηση στο σύνολο του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού  ή σε έργα πολιτικού μηχανικού,  όσο και βοηθητικές υπηρεσίες, όπως καθαρισμό Φ/Β πλαισίων, κοπής χόρτων ή φύλαξης, καλύπτοντας με υποδειγματικό τρόπο τις ανάγκες μιας μεγάλης επένδυσης στην οποία και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει σημαντικότατο ρόλο.

Οι εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένα προσωπικό, μπορούν να διαχωριστούν σε τρείς  κύριους τομείς:
 
  • Προληπτική Συντήρηση
  • Επεμβατική Συντήρηση
  • Προβλεπτική Συντήρηση/ Εργασίες Βελτιστοποίησης.
  • Μετασχηματιστές Μέσης Τάσης
  • Πεδία Μέσης Τάσης
  • Κεντρικούς Αντιστροφείς (CentralInverters) ή Αντιστροφείς Στοιχειοσειρών (stringInverters)
  • Ηλεκτρολογικούς Πίνακες
  • UPS
  • Καλωδίων ( ισχυρών ή ασθενών ρευμάτων)
  • Πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας
  • Κλειστού Κυκλώματος παρακολούθησης και Συναγερμού
  • Φωτοβολταϊκών Πλαισίων
  • Συστήματος Στήριξης πλαισίων
  • Εφεδρικών Ηλεκτροπαραγωγών Ζεύξης
Στα πλαίσια της επεμβατικής συντήρησης, με τη βοήθεια της μεγάλης διασποράς των συνεργείων μας σε όλη την Ελλάδα, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε άμεσα σε βλάβες που μπορεί να προκύψουν, σε όλη τη χώρα. Η διαρκής εκπαίδευση  τεχνικών και μηχανικών μας, όπως και η χρήση τελευταίας γενιάς οργάνων και εργαλείων, διασφαλίζει την αποτελεσματική αντιμετώπιση σε οτιδήποτε παρουσιαστεί.
 
Στα πλαίσια της προβλεπτικής συντήρησης και ενεργειακής βελτιστοποίησης προσφέρουμε  καινοτόμες  λύσεις υψηλής απόδοσης, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας σε κτίρια και Βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να επιτευχθεί σημαντική οικονομική εξοικονόμηση. Ο έλεγχος που διεξάγεται από τους ειδικούς της AKTΩΡ FM, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιημένων  θερμογράφων μηχανικών  και ενεργειακών επιθεωρητών, περιλαμβάνει ένα σύνολο εκτιμήσεων και ελέγχων, οι οποίοι συνεπάγονται χρήσιμες συμβουλές για αποδοτικότερες μορφές ενεργειακής κατανάλωσης.
 
Σχετικά με τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις προβλεπτικοί έλεγχοι όπως χρήση των υπέρυθρων θερμογραφικών δοκιμών, μας βοηθά  να εντοπίζουμε αιτίες βλαβών σε πολύ αρχικό στάδιο και συχνά μπορούμε να απομονώσουμε το πρόβλημα. Η χρήση της θερμοκάμερας στον έλεγχο των Φ/Β πλαισίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, καθώς μπορεί να αναγνωρίσει άμεσα και ευκρινώς βλάβες πάνελ όπως: χαλασμένες διόδους, hotcells, hotspotή ακόμα και PID. Σε συνδυασμό με τον έλεγχο χαρακτηριστικών ρευμάτων – τάσης των πλαισίων ( I-V) μπορεί να διαπιστώσει οποιαδήποτε απώλεια απόδοσης της παραγωγής και να φροντίσει για την βέλτιστη δυνατή απόδοση του έργου.
 
Η SMA Solar Technology AG, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών αντιστροφέων, εμπιστεύτηκε στην ΑΚΤΩΡ FM την αποκλειστική εκπροσώπηση σε τεχνική υποστήριξη για το σύνολο των προϊόντων της, αναγνωρίζοντας την ποιότητα και την αμεσότητα των υπηρεσιών της. Η ¶κτωρ FM προχώρησε στη δημιουργία κέντρου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για την υποστήριξη και την αντιμετώπιση βλαβών, καθώς και συνεχή εκπαίδευση τεχνικών της εταιρείας από την SMA, οι όποιοι είναι σε θέση να αποκαταστήσουν σύνθετες βλάβες στους αντιστροφείς.