H Schneider Electric κατατάσσεται πρώτη στη λίστα του Corporate Knights με τις πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως, επιταχύνοντας της στρατηγική της για βιωσιμότητα

1.325 επισκέψεις στο άρθρο

Η εταιρεία ανακοινώνει έξι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, με στόχο την επίτευξη έντεκα συγκεκριμένων στόχων βιωσιμότητας έως το 2025. Η Schneider Electric αποτελεί την πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του Corporate Knights 2021.

Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ενισχύει τη μακροχρόνια στρατηγική της για την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών ζητημάτων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, βοηθώντας τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της στην επίτευξη των στόχων τους για βιωσιμότητα.

Πρόσφατα η CorporateKnights, μια εταιρεία μέσων και έρευνας στον Καναδά που αξιολογεί προϊόντα με βάση την απόδοση της εταιρικής βιωσιμότητας, κατέταξε την Schneider Electric πρώτη στη λίστα με τις 100 πιο βιώσιμες εταιρείες παγκοσμίως. Πραγματοποιώντας ένα μεγάλο άλμα από την 29η θέση του προηγούμενου έτους, η κορυφαία κατάταξη για το 2021 αντιπροσωπεύει μια σημαντική αναγνώριση της διαρκούς δέσμευσης της Schneider Electric σε θέματα ESG(Environmental, SocialandCorporateGovernance). Υπογραμμίζει, επίσης, τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε έναν κορυφαίο πάροχο ψηφιακών λύσεων που διευκολύνουν την ενεργειακή απόδοση και τη βιωσιμότητα.

«Ο πυρήνας της στρατηγικής μας είναι η οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης. Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και οι επενδυτές δεν έχουν ποτέ επικεντρωθεί περισσότερο στις μελέτες ESG από ό,τι τώρα. Η Schneider Electric έχει ενστερνιστεί εδώ και πολύ καιρό τα συγκεκριμένα ζητήματα, συνεχίζοντας να ανεβάζει τον πήχη για τους πελάτες και τους συνεργάτες της», λέει ο Jean-PascalTricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric. «Όταν παρουσιάσαμε το πρώτο μας βαρόμετρο βιωσιμότητας το 2005,  ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε "υιοθετήσει"τα κριτήρια ESG. Ωστόσο, ενισχύουμε τις δεσμεύσεις μας κάθε τρία χρόνια. Όλοι μας - εταιρείες, κυβερνήσεις, ιδιώτες - μπορούμε να συμβάλλουμε στο να κάνουμε τον κόσμο πιο "πράσινο" χωρίς αποκλεισμούς. Οι νέες δεσμεύσεις μας καθορίζουν τα επόμενα βήματα της συνεισφοράς μας».

Το νέο πρόγραμμα Schneider SustainabilityImpact (SSI) θα διαρκέσει από το 2021 έως το 2025 και αποσκοπεί στην σημαντική επιτάχυνση προηγούμενων στόχων. Βασίζεται σε έξι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις, οι οποίες πρόκειται να εκπληρώσουν καθέναν από τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Αυτές οι δεσμεύσεις αφορούν στην δραστηριοποίηση για έναν κόσμο με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στην κατάλληλη αξιοποίηση των πόρων, στην ανταπόκριση στις Αρχές Εμπιστοσύνης, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών, στην αξιοποίηση της δύναμης όλων των γενεών και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων.

«Η ικανότητα και η προθυμία να κάνουμε τον κόσμο πιο "πράσινο" και πιο δίκαιο δεν είναι απλώς μια ηθική ευθύνη», δήλωσε ο OlivierBlum, ChiefStrategyandSustainabilityOfficer της Schneider Electric. «Το 2020, που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία COVID-19, μια σειρά κλιματικών καταστροφών και την πέμπτη επέτειο της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, μας έκαναν να δραστηριοποιηθούμε ακόμα περισσότερο. Τα γεγονότα αυτά έχουν, επίσης, δώσει την ώθηση  στους πελάτες μας να επιταχύνουν τις δικές τους ενέργειες για έναν κόσμο με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Οι λύσεις μας μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

Έντεκα συγκεκριμένοι στόχοι έως το 2025, στηρίζουν αυτές τις δεσμεύσεις και για πρώτη φορά, οι ηγέτες περισσότερων από 100 αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται η Schneider Electric, θα θέσουν στόχους για την αντιμετώπιση των αναγκών των τοπικών κοινοτήτων.

Έχοντας αναγνωριστεί επανειλημμένα σε βασικές κατατάξεις για τα επιτεύγματα βιωσιμότητας, η Schneider Electric θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις οικονομικές της επιδόσεις σε τριμηνιαία βάση, όπως κάνει από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο εταιρικό βαρόμετρο βιωσιμότητας στον κόσμο το 2005.

Μόλις τον περασμένο χρόνο, η Schneider Electric επιτάχυνε τις προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανακοινώνοντας τη δέσμευσή της για το κλίμα. Επιπλέον, ήταν η πρώτη εταιρεία που εξέδωσε έγγραφο σχετικό με τα ζητήματα ESG, ενώ κατατάχθηκε στη λίστα Corporate Disclosure Project (CDP) A-List για δέκατη συνεχή χρονιά σχετικά με την περιβαλλοντική διαφάνεια και δράση. Τέλος, βρίσκεται ανάμεσα στους Top 50 Diversity Leadersτων Financial Times.