FIBRANgeo: Η καλύτερη λύση στη θερμομόνωση

3.928 επισκέψεις στο άρθρο

Ο FIBRANgeo είναι ο πλέον κατάλληλος πετροβάμβακας για το σύστημα θερμοπρόσοψης του σπιτιού μας, καθώς παρέχει στους ιδιοκτήτες 6 οφέλη σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Ο Όμιλος FIBRAN

Η FIBRAN είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός μονωτικών υλικών, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη και ο πετροβάμβακας, στη χώρα μας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, με 8 εργοστάσια σε Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τσεχία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία. Η FIBRAN εξάγει μονωτικά υλικά σε 60 χώρες και ταυτόχρονα αποτελεί επιλογή των μεγαλύτερων μελετητικών αρχιτεκτονικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών, συμμετέχοντας σε έργα όπως των ολυμπιακών υποδομών, μετρό, αθλητικών σταδίων, νοσοκομείων, σχολείων, ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, γραφειακών χώρων, εργοστασίων, εμβληματικών κτιρίων & μουσείων αλλά και σε εκατομμύρια κατοικίες σε όλη την υφήλιο.

Το πρόγραμμα Εξοικονομώ - Αυτονομώ είναι μια τεράστια ευκαιρία να αναβαθμιστεί η ενεργειακή ταυτότητα αμόνωτων κτιρίων στη χώρα μας. Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση πολλών συστημάτων και τεχνολογιών, αλλά η θερμομόνωση βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε ενεργειακής παρέμβασης.

Στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσέξει πρώτα να επιλέξει μόνωση  και μετά κόλλα, σοβά και χρώμα. Τη θερμομονωτική απόδοση την προσφέρει πρώτα το σωστό θερμομονωτικό υλικό, δηλαδή ο πετροβάμβακας και η εξηλασμένη πολυστερίνη και το πάχος τους, και μετά τα διακοσμητικά και τα παρελκόμενα.

Η FIBRAN διαθέτει το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής πετροβάμβακα στη χώρα μας.  Ο πετροβάμβακας της FIBRAN είναι ένα φυσικό ινώδες υλικό. Ο FIBRANgeo είναι άκαυστο μονωτικό υλικό, άρα προστατεύει από τη φωτιά και τις αναθυμιάσεις της φλόγας, είναι θερμομονωτικό, άριστο ηχομονωτικό και το μοναδικό μονωτικό που εξασφαλίζει τη διαπνοή του δομικού στοιχείου. Αυτές οι ιδιότητες που καθιστούν τον πετροβάμβακα το πλέον κατάλληλο για το σύστημα θερμοπρόσοψης του σπιτιού μας καθώς παρέχει στους ιδιοκτήτες 6 οφέλη σε ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Ο φυσικός πετροβάμβακας FIBRANgeo φημίζεται για:
 
1)ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ
Τα προϊόντα πετροβάμβακα είναι ελαφριά, αλλά πυκνότερα και πιο συνεκτικά, με  μεγαλύτερες μηχανικές αντοχές από τα αντίστοιχα προϊόντα άλλων ινωδών υλικών.
Παράδειγμα:
Η αντοχή σε συμπίεση του πετροβάμβακα FIBRANgeo BP-70 είναι 7 t/m2.

2) ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
Η θερμομονωτική ικανότητα κάθε υλικού δηλώνεται με τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λD.
Όσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής λD, τόσο μεγαλύτερη είναι η θερμομονωτική του ικανότητα.                
•       Ρολά      (35-50 kg/m3)          0,035       
•       Πλάκες  (30 kg/m3)          0,032-0,035      
                     
 3) ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ
Βασικές ιδιότητες για την ηχομόνωση στον αερόφερτο ήχο είναι το βάρος και η αντίσταση στη ροή αέρα του μονωτικού. Μονωτικά με βέλτιστη αντίσταση στη ροή αέρα προσφέρουν περισσότερη ηχομόνωση. Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo προσφέρει καλύτερη ηχομόνωση από άλλα ινώδη κατά 50% περίπου.

4) ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
Ο πετροβάμβακας σύμφωνα με το σχετικό Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 13501-1, είναι υλικό άκαυστο κατηγορίας Α1.

5) ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
Λόγω της μεγαλύτερης αντοχής του πετροβάμβακα FIBRANgeo σε  υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες. Η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης του πετροβάμβακα FIBRANgeo είναι μέχρι 700 °C.

6) ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΝΕΡΟΥ
Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo καλύπτει τις απαιτήσεις απορρόφησης νερού WS και WL(P) και τις συμπεριλαμβάνει στα Τεχνικά φυλλάδια, στον Κωδικό Σήμανσης και στα Πιστοποιητικά του.
Εάν βραχεί, στεγνώνει γρήγορα και ανακτά πλήρως όλες τις αρχικές του ιδιότητες.
Λόγω του υδροφοβισμού κατά την παραγωγή του, έχει μεγάλη υδατοαπωθητικότητα και δεν απορροφά υγρασία όταν βρίσκεται σε επαφή με άλλα βρεγμένα δομικά στοιχεία.
 
7) ΑΝΟΧΕΣ ΠΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τα προϊόντα πετροβάμβακα παράγονται με πιο σταθερές διαστάσεις και με μικρότερες ανοχές πάχους. Ο πετροβάμβακας FIBRANgeo συσκευάζεται χωρίς μεγάλη προσυμπίεση και γι΄ αυτό διατηρεί το αρχικό του πάχος εντός των επιτρεπόμενων ανοχών.

8) ΓΗΡΑΝΣΗ
Οι ορυκτοβάμβακες, πριν τη χρήση τους και μετά την εφαρμογή τους, εφόσον καλύπτουν τις απαιτήσεις της εφαρμογής αυτής, δεν χάνουν τις αρχικές τους ιδιότητες, δηλαδή δεν γηράσκουν.
Οι απαιτήσεις μπορεί να είναι η θερμοκρασία, η υγρασία ή μηχανικά φορτία.

9) Απόσβεση στη διάρκεια ζωής
Επιπλέον, ο φυσικός πετροβάμβακας είναι ο πλέον ανθεκτικός σε κάθε τοιχοποιία ή χώρισμα, καθώς  εγγυάται ότι θα παραμείνει στην κατασκευή της τοιχοποιίας όρθιος ανεξάρτητα από την πάροδο του χρόνου και των υγροποιήσεων στους τοίχους.  Η πυκνότητα της δομής του πετροβάμβακα FIBRANgeo εξασφαλίζει τη θερμομονωτική, πυρομονωτική και ηχομονωτική ικανότητα της τοιχοποιίας σε κάθε ελληνικό σπίτι για κάθε γενιά.

Σύνθετα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης με εξηλασμένη πολυστερίνη FIBRANxps ETICS GF

Η εξηλασμένη πολυστερίνη της FIBRAN είναι το ιδανικό μονωτικό υλικό όταν απαιτείται συνδυασμός υψηλής θερμομόνωσης, εξαιρετικής ανθεκτικότητας σε χτυπήματα, βάρη, καταπονήσεις και καιρικά φαινόμενα.  Διαθέτει την καλύτερη συμπεριφορά στην υγρασία από όλα τα μονωτικά υλικά και ενισχύει την ευστάθεια της τοιχοποιίας σε περίπτωση σεισμικής δόνησης. Εκτός από την εξωτερική θερμομόνωση χρησιμοποιείται  τόσο στο δώμα (συμβατικό και αντεστραμμένο), στο μπαλκόνι όσο και στο υπόγειο ή την πυλωτή του σπιτιού μας. 

1) Η δηλωμένη τιμή του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας, λD=0,033-0,034 W/mK, εγγυάται τη θερμομονωτική συμπεριφορά του μονωτικού μετά από τεχνητή γήρανση 25 ετών
2) Η εξαιρετικά χαμηλή υδατοαπορρόφηση λόγω διάχυσης υδρατμών, WD(V)3, εξασφαλίζει σταθερότερη ενεργειακή απόδοση σε πραγματικές συνθήκες και σε βάθος χρόνου
3) Ο ειδικός σχεδιασμός του μονωτικού, με τον χαμηλό συντελεστή αντίστασης στη διάχυση των υδρατμών, μ=50, εξασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργική διαπνοή της όψης του κτηρίου
4) Η υψηλή μηχανική αντοχή σε συμπίεση, 300 KPa, παρέχει τη μέγιστη δυνατή προστασία από χτυπήματα και διατρήσεις
5) Η γκοφρέ επιφάνεια με την εξαιρετική ικανότητα συγκόλλησης και η συνοχή του υλικού, καθιστούν το μονωτικό ως την ιδανικότερη επιλογή για όψεις όχι μόνο με επίχρισμα, αλλά και με επένδυση πέτρας, βάρους έως 40 Kg/m2