www.4green.gr - 28 Μαρτίου 2024  

Σε όλο το κτίριο, μπαλκόνια θα επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν την αρχιτεκτονική του τοπίου και να αισθανθούν πως ταξιδεύουν στην ύπαιθρο, ενώ βρίσκονται στον αέρα

2.500 θάμνοι να πλημυρίζουν τις προσόψεις των δύο τεράστιων πύργων

23 τοπικά είδη δέντρων θα χρησιμοποιηθούν για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του τοπίου

Κήπος στον ουρανό!

Διαβάστηκε από 3618 αναγνώστες -

Το πρώτο κατακόρυφο δάσος θα κατασκευαστεί στην Ασία θα να καλυφθεί με πάνω από 3.000 φυτά.

 
Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Stefano Boeri έχει οριστεί ώστε να κατασκευάσει το φημισμένο όρθιο δάσος στο Nanjing της Κίνας.

Στο νέο έργο, που θα ολοκληρωθεί το 2018, θα δούμε 1.110 δέντρα και 2.500 θάμνους να πλημυρίζουν τις προσόψεις των δύο τεράστιων πύργων.
Οι πύργοι του Nanjing θα έχουν ύψος 200 και 107 μέτρα και θα είναι οι πρώτοι ουρανοξύστες-δάση στην Ασία.

Στόχος του Stefano Boeri είναι να βοηθήσει στην αναγέννηση της τοπικής βιοποικιλότητας μέσω της αρχιτεκτονικής του, με 23 τοπικά είδη δέντρων που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση του τοπίου.
Παρόμοια με το “κάθετο” δάσος στο Μιλάνο, το κτίριο θα έχει τόσο εντυπωσιακή εικόνα που θα κόβει την ανάσα!

Καθώς οι εποχές του χρόνου θα αλλάζουν, οι αποχρώσεις του πράσινου και του ροζ θα περιστρέφονται σε όλη την πρόσοψη, δημιουργώντας ένα φυσικό πίνακα.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα αισθητικής. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα κατακόρυφα δάση θα παράγουν 60 κιλά οξυγόνου κάθε μέρα καθώς θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.

Τι ακριβώς θα στεγάζουν οι πλούσια πράσινοι ουρανοξύστες;
Στον ψηλότερο πύργο (200 μέτρων)  θα βρίσκεται ένα μουσείο, γραφεία, club στον τελευταίο όροφο και τέλος, ένα πράσινο σχολείο αρχιτεκτονικής.
Στον δεύτερος, μικρότερο πύργο (108 μέτρων)  θα στεγαστεί ένα ξενοδοχείο με πισίνα στον τελευταίο όροφο. Ακόμη θα δημιουργηθούν καταστήματα, εστιατόρια και μια αίθουσα συνεδριάσεων.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ