Μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με τις Α/Θ Dimplex

Διαβάστηκε από 1334 αναγνώστες -

Η Sieline είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Dimplex σε Ελλάδα και Κύπρο, και διαθέτει το know how των κορυφαίων συστημάτων της για τη θέρμανση και την ψύξη.

 
Με περισσότερα από 35 χρόνια κατασκευής και έρευνας η Dimplex είναι σήμερα η πρωτοπόρος βιομηχανία Αντλιών Θερμότητας. Τα προϊόντα της παράγονται στην Γερμανία (πρώην εργοστάσια της Siemens) και Γαλλία και δημιουργούν μία μεγάλη γκάμα, υψηλών και χαμηλών θερμοκρασιών (ψύξη – θέρμανση) για όλες τις εφαρμογές.
Η μεγάλη ζήτηση των Α/Θ για θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης ή ακόμη και για θέρμανση νερού πισίνας οφείλεται στην ανάγκη μείωσης του κόστους λειτουργίας, στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στην προστασία του περιβάλλοντος από το βλαβερό CO2.
Η αρχή της λειτουργίας της Αντλίας Θερμότητας με σύμμαχο τα στοιχεία της φύσης (ήλιος, αέρας, έδαφος και νερό) βασίζεται στο ότι η συσκευή καταφέρνει να μεταφέρει θερμότητα από κάποιο όριο θερμοκρασίας σε ένα υψηλότερο. Οι Αντλίες Θερμότητας απορροφούν περίπου το 75% της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη από το περιβάλλον. Το υπόλοιπο 25% το παίρνουμε με την μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι πετυχαίνουμε θερμική άνεση 100%.
Η Dimplex καλύπτει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων Αντλιών θερμότητας (Heat Pump) Αέρος/Νερού, Εδάφους/Νερού και Νερού/Νερού για θέρμανση, ψύξη, ζεστό νερό χρήσης και κατασκευάζει μοντέλα ξεκινώντας από 5KW ισχύ μέχρι και 130KW.  Η Sieline ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Dimplex σε Ελλάδα και Κύπρο, διαθέτει και μεταφέρει το know how του συστήματος, παρέχει τεχνική υποστήριξη στους πελάτες της, συνεργάζεται με αξιόπιστους μελετητές και μηχανολόγους και έχει να επιδείξει πολλές εφαρμογές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αντλίες Θερμότητας Dimplex

Συγκριτικά μπροστά:

Η εφαρμοσμένη τεχνική της Dimplex,  έχει περάσει επιτυχώς εδώ και δεκαετίες όλους τους ελέγχους ποιότητας. Οι Αντλίες Θερμότητας της Dimplex κατασκευάζονται σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια Αντλιών Θερμότητας στον κόσμο, στο Kulmbach της Γερμανίας (πρώην εργοστάσιο της Siemens) για την ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά. Τα 40 χρόνια εμπειρίας και η συνεχής έρευνα καθιστούν την εταιρία πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.

Ένα ιδιοφυές αξίωµα:

Τέσσερις λειτουργικές μονάδες συνεργάζονται, ώστε η θερμότητα που αντλείται από το περιβάλλον να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα θερμοκρασίας: εξατμιστής, συμπιεστής, συμπυκνωτής και εκτονωτική βαλβίδα. Οι Αντλίες Θερμότητας μεταφέρουν τη θερμότητα, που έχει αντληθεί από το περιβάλλον μέσω ενός εξατμιστή σε ένα ασφαλές ψυκτικό μέσον. H πίεση του ψυκτικού μέσου αυξάνεται με έναν συμπιεστή. Μέσω της συμπίεσης αυξάνεται η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου. Σε έναν εναλλάκτη θερμότητας μεταφέρεται η θερμότητα στο νερό που προορίζεται για τη θέρμανση. Στην εκτονωτική βαλβίδα, το ψυκτικό μέσον εκτονώνεται και έτσι ψύχεται. Από τέσσερις κιλοβατώρες ενέργειας για τη θέρμανση, πληρώνετε μόνον μία κιλοβατώρα. Το περιβάλλον σας προσφέρει δωρεάν μέχρι και τρεις κιλοβατώρες για τη θέρμανσή σας.

Πλεονεκτήματα Αντλιών Θερμότητας Dimplex

Εξοικονόμηση ενέργειας. Με την χρήση μιας Αντλίας Θερμότητας Dimplex, το σύστημα είναι έως και 6 φορές πιο αποτελεσματικό από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας, ο μέσος ετήσιος βαθμός απόδοσης (COP) του συστήματος μπορεί να είναι πάνω από το 4 (για Α/Θ Αέρα/Νερού) και πάνω από 5,5 (για Α/Θ Εδάφους-Νερού με γεωθερμία). Εξασφαλίζοντας τέτοιο υψηλό βαθμό απόδοσης το λειτουργικό κόστος χρήσης είναι το ελάχιστο.
Προστασία περιβάλλοντος. Εκτός από την εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους με την απόκτηση μίας Αντλίας Θερμότητας, ουσιαστικά αποφασίζετε για μία καθαρότερη μορφή ενέργειας με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον μας. Για παράδειγμα μια μονοκατοικία 150m2 για τη θέρμανσή της με πετρέλαιο επιβαρύνει το περιβάλλον σε ετήσια βάση με 6200 Kg CO2. Η ίδια μονοκατοικία για θέρμανση με φυσικό αέριο προκαλεί εκπομπή 3820 Kg CO2. Η θέρμανση του χώρου αυτού  με Αντλία Θερμότητας  Dimplex και με βάση το γερμανικό μείγμα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μολύνει το περιβάλλον με μόνο 770 Kg CO2.Η τοπική δε επιβάρυνση του είναι μηδενική.
Εγκατάσταση – Χώρος Μηχανοστασίου. Χωρίς να προϋποθέτει λεβητοστάσια, καμινάδες, εξαερισμούς χώρων και δεξαμενές καυσίμων, οι Αντλίες Θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε χώρο μισού τετραγωνικού μέτρου και μπορούν να θερμάνουν και να δροσίσουν με άνεση ολόκληρο σπίτι. Η εγκατάσταση για τις Α/Θ Αέρος/Νερού είναι απλή είτε εντός είτε εκτός του κτιρίου ενώ για τις Α/Θ Εδάφους/Νερού μία σχετική μελέτη για τον εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη.
Κόστος συντήρησης. Οι Αντλίες θερμότητας δεν χρησιμοποιούν καυστήρα και δεν εμφανίζουν καύση άρα δεν χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση όπως συμβαίνει με τους λέβητες πετρελαίου και αερίου. Η λειτουργία τους μπορεί να συγκριθεί με αυτή ενός κοινού ψυγείου και άρα μηδαμινά έξοδα συντήρησης.
Μέγιστη Ασφάλεια. Οι Αντλίες Θερμότητας ανήκουν στα ασφαλέστερα συστήματα θέρμανσης & ψύξης. Δεν εκπέμπουν ρύπους τοπικά, δεν εμφανίζουν φλόγα ή άλλες καύσεις αφού δεν χρησιμοποιούν πετρέλαιο ή αέριο αλλά καθαρή ενέργεια από το περιβάλλον .
Αξιοπιστία - Ποιότητα. Οι Αντλίες Θερμότητας της Dimplex ενσωματώνοντας καινοτομίες και χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης αποτελούν την κορυφαία μάρκα στην Ευρώπη οι οποίες έχουν πείσει ήδη χιλιάδες χρήστες εδώ και 40 χρόνια. Οι Αντλίες Θερμότητας Dimplex έχουν ωριμάσει ως προϊόντα με: υψηλές τιμές απόδοσης, εργονομική άνεση χειρισμού, μακροχρόνια ασφάλεια λειτουργίας, μεμονωμένη επιλογή συστήματος, πλήρες πρόγραμμα εξαρτημάτων και εγγύηση ανταλλακτικών.
Ευελιξία διασύνδεσης και εφαρμογών. Οι  Αντλίες Θερμότητας Dimplex μπορούν να εγκατασταθούν σε νέα ή παλιά κτίρια και μπορούν να συνδεθούν με υπάρχοντα θερμαντικά σώματα (ειδικά μοντέλα), σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και δροσισμού καθώς και με σώματα Fan Coils για θέρμανση και ψύξη. Επίσης μπορούν να συνδυαστούν και με ήδη υπάρχον λεβητοστάσιο ή και με άλλες ανανεώσιμες πηγές όπως για παράδειγμα τα ηλιακά συστήματα για υποστήριξη θέρμανσης. 
Έξυπνη διαχείριση. Με τον Παντοδύναμο Διαχειριστή του Συστήματος (έναν έξυπνο πίνακα ελέγχου) η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η διαχείριση της επιθυμητής και οικονομικής θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα απλή. Επιπλέον λειτουργεί με σύστημα αντιστάθμισης για πιο οικονομική διαχείριση της θέρμανσης ή ψύξης ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες του περιβάλλοντος.

Λειτουργία μιας Αντλίας Θερμότητας

Η αρχή λειτουργίας μιας Αντλίας Θερμότητας δεν διαφέρει από αυτή ενός κοινού ψυγείου. Δείτε σε γραφήματα (animation) πως λειτουργεί εσωτερικά και εξωτερικά ένα σύστημα Αντλίας Θερμότητας για θέρμανση και για θέρμανση και ψύξη.

Δείτε περισσότερα εδώ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ