Τα φωτοβολταϊκά συνεπάγουν σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την
κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη
βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα φωτοβολταϊκά συνεπάγουν σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα απαιτείται υποχρεωτικά να εκπονηθεί μια μελέτη σχετικά με τις ανάγκες που επιθυμεί κάποιος να καλύψει με αυτό.

Προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα απαιτείται υποχρεωτικά να εκπονηθεί μια μελέτη σχετικά με τις ανάγκες που επιθυμεί κάποιος να καλύψει με αυτό.

  • Τα φωτοβολταϊκά συνεπάγουν σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την
κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη
βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Προκειμένου να επιλεγεί το κατάλληλο αυτόνομο φωτοβολταικό σύστημα απαιτείται υποχρεωτικά να εκπονηθεί μια μελέτη σχετικά με τις ανάγκες που επιθυμεί κάποιος να καλύψει με αυτό.

Γιατί να επενδύσω σε φωτοβολταϊκά;

22.343 επισκέψεις στο άρθρο (06/10/2023)
Σχολιάστε

Η ηλιακή ενέργεια είναι καθαρή, ανεξάντλητη, ήπια και ανανεώσιμη. Η ηλιακή ακτινοβολία δεν ελέγχεται από κανέναν και αποτελεί ένα ανεξάντλητο εγχώριο ενεργειακό πόρο, που παρέχει ανεξαρτησία, προβλεψιμότητα και ασφάλεια στην ενεργειακή τροφοδοσία.

ΚΑ ΜΑΝ ΤΑΝΓΚ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ - COCOON SOLAR SYSTEMS - WESPER
MP - Μ.Π ENERGY SOLUTIONS - ΠΕΤΣΙΟΣ

Γιατί να στραφούμε στην ηλιακή ενέργεια;

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες.
Την ανάγκη σε:
  • ενέργεια
και την ανάγκη να
  • προστατευτεί το περιβάλλον.
Η κάθε κιλοβατώρα ηλεκτρισμού που προμηθευόμαστε από το δίκτυο και παράγεται από ορυκτά καύσιμα, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ένα τουλάχιστον κιλό διοξειδίου του άνθρακα.
Η στροφή στις καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών που απειλούν σήμερα τον πλανήτη.
Επιπλέον, η χρήση της ηλιακής ενέργειας συνεπάγεται λιγότερες εκπομπές άλλων επικίνδυνων ρύπων (όπως τα καρκινογόνα μικροσωματίδια, τα οξείδια του αζώτου, οι ενώσεις του θείου, κ.λπ). Οι ρύποι αυτοί επιφέρουν σοβαρές βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον.

Πλεονεκτήματα φωτοβολταϊκών:
  1. Μηδενική ρύπανση
  2. Αθόρυβη λειτουργία
  3. Αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής (που ξεπερνά τα 30 χρόνια)
  4. Απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές
  5. Αυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες
  6. Ελάχιστη συντήρηση
Γιατί να διαλέξω τα φωτοβολταϊκά;
Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία, μετατρέπουν ένα 5-19% της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική (με τη σημερινή τεχνολογία, η οποία βελτιώνεται συνεχώς). Το πόσο ακριβώς είναι αυτό το ποσοστό εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε.

Υπάρχουν π.χ. τα λεγόμενα μονοκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, τα πολυκρυσταλλικά φωτοβολταϊκά, τα φωτοβολταϊκά “λεπτού υμενίου” (thin-film, όπως είναι τα άμορφα [a-Si], τα μικρομορφικά [μ-Si], τα CIS-CIGS, CdTe, κ.λπ).

Η επιλογή του είδους των φωτοβολταϊκών είναι συνάρτηση των αναγκών, του διαθέσιμου χώρου ή ακόμα και της οικονομικής ευχέρειας του χρήστη.
 

LED IT NOW